Hlavní obsah

Mluvčí Hamásu: Dokud nezničíme Izrael, útoky ze 7. října budeme opakovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útok na Izrael ze 7. října byl jen začátkem, přijde „druhý, třetí, čtvrtý“, dokud nezničíme židovský stát. Prohlásil to Ghazí Hamad, mluvčí teroristického hnutí Hamás v rozhovoru pro libanonskou televizi LBCI.

Foto: Alaa Al-marjani, Reuters

Ghazí Hamad, mluvčí hnutí Hamás

Článek

Podle Ghazího je „existence Izraele kořenem veškerého násilí a bolesti, slz i krveprolití“.

„Izrael nemá na naší planetě místo. Musíme ho odstranit, protože představuje bezpečnostní, vojenskou a politickou katastrofu pro arabské i muslimské země,“ pokračoval v rozhovoru.

Pokud jde o útoky ze 7. října – po kterých bylo na jihu zabito více než 1400 Izraelců a stovky lidí byly odvlečeny do pásma Gazy – Hamad prohlásil, že Hamás „musí dát Izraeli lekci“. „Budeme to dělat znovu a znovu,“ hlásal.

Vraždění civilistů? Mluvčí Hamásu zahodil mikroport a utekl z rozhovoru

Blízký a Střední východ

Pokud jde o hromadné zabíjení civilistů, Hamad v rozhovoru stejně jako v interview pro stanici BBC tvrdil, že „Hamás nechtěl ublížit civilistům, ale nastaly komplikace“.

„Vše, co děláme, je oprávněné,“ ujišťoval.

Minulý týden odešel Hamad z rozhovoru pro BBC poté, co byl dotázán na zabíjení civilistů ve spánku. Hamad navzdory množství dokladů svědčících o opaku tvrdil, že Hamás neměl v úmyslu civilisty zabíjet.

Když se ho reportér opakovaně tázal na zabíjení rodin ve spánku, popuzeně odhodil svůj mikroport na zem a odešel.

Slyšeli jsme dětský pláč. Stříleli jsme, dokud neutichl, vypověděl terorista z Hamásu

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám