Hlavní obsah

Každý bojovník Hamásu je chodící mrtvola, prohlásil bojovně Netanjahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu prohlásil, že každý bojovník teroristického hnutí Hamás je chodící mrtvola. Izraelské obranné síly (IDF) si je podle něj najdou kdekoli, ať už jsou na zemi, nebo v podzemí. Informuje o tom list Times of Israel (TOI), podle kterého Netanjahu uvedl, že hlavním cílem Izraele je „záchrana národa a dosažení vítězství“ .

Foto: Pool, Reuters

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Článek

„Všichni členové Hamásu jsou chodící mrtvoly - nad zemí i pod zemí, v Gaze i mimo ni,“ prohlásil podle izraelského listu Netanjahu.

Izraelský premiér dále uvedl, že izraelské armádě se dosud podařilo zabít tisíce teroristů hnutí Hamás. „A to je jen začátek. Ti vrazi, pachatelé těch zvěrstev, za to zaplatí plnou cenu,“ dodal.

Netanjahu rovněž přislíbil, že zdevastované kibucy na jihu Izraele, ve kterých zemřely stovky lidí, budou znovu vybudovány a že se vládní ministerstva postarají o přibližně 200 tisíc lidí, kteří byli v Izraeli vysídleni.

Hamás drží rukojmí z 25 zemí. Tvoří polovinu zajatých

Blízký a Střední východ

„Naše válka proti Hamásu je zkouškou pro celé lidstvo,“ řekl. „Je to boj mezi osou zla Írán-Hizballáh-Hamás a silami svobody a pokroku. Světlo porazí temnotu,“ uzavřel izraelský premiér.

Tisíce mrtvých

Teroristické hnutí Hamás rozpoutalo válku v sobotu 7. října, kdy zaútočilo na Izrael. Útok Hamásu si do dnešního dne vyžádal více než 1400 obětí, dalších více než 220 lidí drží jako rukojmí, kteří byli teroristy odvlečeni z izraelského území do Pásma Gazy.

Při odvetných náletech Izraelských obranných sil (IDF) zahynulo podle místních zdravotnických úřadů, které spravuje Hamás, přes 7000 lidí. Toto číslo zpochybnil například americký prezident Joe Biden, který podle agentury Reuters prohlásil, že „nemá důvěru v číslo, které sdělují Palestinci“.

Přesné číslo obětí v Pásmu Gazy nelze z dostupných zdrojů ověřit.

Reklama

Výběr článků

Načítám