Hlavní obsah

Izraelské děti byly cílem. Ukázaly to plánky nalezené u těl teroristů z Hamásu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sa'ad

Americká televize NBC News zveřejnila dokumenty, které ukazují, že Hamás vytvořil podrobné plány útoků na základní školy a mládežnické centrum v izraelském kibucu Sa'ad v Negevské poušti. Dokazují, že cílem bylo zabít co nejvíce lidí včetně dětí, zajmout rukojmí a rychle je přesunout do pásma Gazy. Plány označené arabským nápisem Přísně tajné byly nalezeny izraelskými záchranáři u těl mrtvých či zraněných teroristů.

Foto: printscreeen NBCNews.com

Televize NBC News ukázala dokumenty nalezené u těl teroristů z Hamásu

Článek

Dokumenty, které exkluzivně získala NBC News, jsou zřejmě rozkazy pro dvě elitní jednotky Hamásu, které podle nich měly za úkol obklíčit a infiltrovat izraelské vesnice, kde se měly zaměřit na místa, na nichž se shromažďují civilisté, včetně dětí.

„(Dokumenty) Obsahují podrobné mapy a ukazují, že Hamás měl v úmyslu zabít nebo vzít jako rukojmí civilisty a školní děti,“ uvedla televize.

Jedna stránka označená jako Přísně tajné nastiňuje plán útoku na kibuc Sa'ad. Určuje, že Bojová jednotka 1 má za úkol zajistit novou školu Da'at, zatímco Bojová jednotka 2 má shromáždit rukojmí, prohledat mládežnické centrum Bnej Akiva a prohledat starou školu Da'at.

Hamás zveřejnil mrazivé video s izraelskými dětmi

Blízký a Střední východ

Zabít co nejvíce lidí

Další stránka označená jako Přísně tajný manévr popisuje plán, podle kterého má jednotka Hamásu zabezpečit východní stranu kibucu Sa'ad, zatímco druhá jednotka bude kontrolovat západ. Říká se v něm „zabít co nejvíce lidí“ a „zajmout rukojmí“. Mezi další rozkazy patří obklíčení jídelny a držení rukojmích v ní.

Podrobný plán útoku na Sa'ad je součástí souboru dokumentů, které nyní izraelští představitelé analyzují, uvedla televize s odkazem na zdroje v izraelské armádě i izraelské vládě.

Česká velvyslankyně v Izraeli viděla obrázky setnutých dětí: Bylo to opravdu strašné

Zbytečná válka

„Video z bezpečnostních kamer zachycující teroristy Hamásu, kteří 7. října vstoupili do kibucu, ukazuje taktiku podobnou té, která je popsána v dokumentech,“ informovala NBC News.

Izraelští představitelé podle ní uvedli, že širší skupina dokumentů ukazuje, že Hamás systematicky shromažďoval zpravodajské informace o každém kibucu hraničícím s Gazou a vytvářel konkrétní plány útoku pro každou vesnici, které zahrnovaly záměrné cílení na ženy a děti.

Hamás: Lži a pomluvy

Samotný Hamás přitom tvrdí, že při vpádu do Izraele vůbec žádné děti nezabil.

„Kategoricky potvrzujeme nepravdivost vykonstruovaných obvinění propagovaných některými západními médii, která neprofesionálně přejímají sionistické tvrzení plné lží a pomluv proti palestinskému lidu a jeho odporu, z nichž posledním bylo tvrzení o zabíjení dětí, stětí jejich hlav a cílení na civilisty,“ uvedla palestinská skupina v prohlášení.

Neodvracejte zrak. Izraelští politici ukazují drastické záběry z masakrů, včetně zavražděných dětí

Blízký a Střední východ

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám