Hlavní obsah

Izraelská armáda zneškodnila desítky palestinských bojovníků na moři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izraelská armáda zveřejnila v sobotu video, jež zachycuje akci proti desítkám palestinských bojovníků, kteří se pokoušeli proniknout do Izraele po moři. Agentura Reuters nicméně zdůraznila, že není možné nezávisle ověřit místo ani datum natočení videa.

Izraelské námořnictvo zabilo desítky palestinských ozbrojenců mířících do země po mořiVideo: Reuters

 
Článek

Podle izraelské armády bylo nicméně video pořízeno u břehů jižního Izraele. Palestinští ozbrojenci mířili k břehům hned na několika člunech.

Palestinské radikální hnutí Hamás v sobotu ráno zaútočilo na Izrael z Pásma Gazy tisícovkami raket. Několika komandům se také podařilo proniknout na území židovského státu. Izraelci to označili za vyhlášení války a spustili odvetnou operaci.

Ozbrojence si spletli s vojáky, Izraelci sami otevírali útočníkům dveře

Blízký a Střední východ

Hamás zveřejnil záběry z útokuVideo: Reuters

Mrtvých přibývá

Od začátku sobotního útoku palestinských radikálů zahynulo už nejméně 150 Izraelců, hlásí tamní média. V izraelských nemocnicích bylo ošetřeno už více než 1100 raněných, oznámilo tamní ministerstvo zdravotnictví.

Očekává se, že bilance obětí bude vzhledem k pokračujícím bojům dál stoupat, napsal list The Times of Israel. Podle deníku Haarec střety mezi bojovníky Hamasu a izraelskou armádou pokračují zejména na jihu Izraele u hranic s Pásmem Gazy. Hnutí Hamás oznámilo, že vypálilo dalších 150 raket směrem na Tel Aviv.

Palestinské úřady informují, že při odvetném útoku izraelských ozbrojených sil zemřelo v Pásmu Gazy nejméně 198 tamních obyvatel, zraněných tam je na 1600. Stovky ozbrojených Palestinců zabili izraelští vojáci na izraelském území, uvedl Haarec.

Izrael zveřejnil záběry z útoku na GazuVideo: AP

Válka v Izraeli: Speciální vysílání studia Novinek

Blízký a Střední východ

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám