Hlavní obsah

Na festivalu měli Izraelci střelbu za hudební kulisu, v panice pak utíkali všemi směry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sociální sítě zaplavují videa vyděšených izraelských civilistů, kteří prchají v sobotu před ozbrojenci palestinského hnutí Hamás. Jde i o účastníky velkého festivalu elektronické hudby, který v noci z pátku na sobotu probíhal u kibucu Re’im poblíž Pásma Gazy. Ti měli střelbu nejprve za hudební prvek probíhající akce.

Foto: Tsafrir Abayov, ČTK/AP

Evakuace izraelské rodiny v Aškelonu po sobotním zásahu místa ve městě palestinskou raketou. Ilustrační foto

Článek

Akce s názvem Nature Party se zúčastnily tisíce lidí z celé země. Po útoku palestinských ozbrojenců jsou i mezi nimi ranění a zřejmě i mrtví.

Žena jménem Eshter stanici Channel 12 řekla, že při pokusu prchnout zhruba pět ozbrojenců střelbou zničilo její auto, načež ji a její kamarádku naložil jiný návštěvník do svého džípu. Ten byl ale těžce postřelen a jeho vůz sjel do jámy.

Válka v Izraeli: Zaútočíme plnou silou, varoval Netanjahu

Blízký a Střední východ

Vedle řidiče v bezvědomí pak Eshter a její kamarádka dvě hodiny předstíraly, že jsou mrtvé, dokud neuslyšely hebrejsky mluvící vojáky, kteří ji evakuovali do nemocnice v Aškelonu.

„Nejdřív to znělo, jako by šlo o součást hudby,“ popsal stanici Channel 12 začátek palby a raketových útoků další z návštěvníků festivalu. Dodal, že když se s kamarády pokoušel dostat k vozům, cítili kolem létající kulky.

V tom okamžiku vypukla masová panika a lidé se rozběhli všemi směry, popsala webu Times of Israel dvacetiletá návštěvnice festivalu Noya Reuvenová. Té se nakonec podařilo nastartovat džíp a dostat se na silnici, kde nabrala ještě dvojici návštěvníků, s nimiž se dostala do jedné z vesnic jižně od osady Nicana.

Válka v Izraeli: Speciální vysílání studia Novinek

Blízký a Střední východ

Ozbrojenci Hamásu zabili i starostu, Izraelce drží jako rukojmí a odvážejí je, hlásí média

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám