Hlavní obsah

Izrael zveřejnil nahrávku hovoru teroristy, který se rodičům chlubil vražděním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tel Aviv

Izraelská armáda zveřejnila nahrávku telefonátu, v němž se měl palestinský terorista chlubit své rodině zabitím deseti Židů v jedné z napadených lokalit. Hovor se údajně uskutečnil z ukradeného mobilního telefonu jedné z obětí dne 7. října.

Nahrávka zveřejněná Izraelem, která má zachycovat teroristu, který se po vraždění v jednom z kibuců chlubil svým rodičůmVideo: IDF - Izraelské obranné síly

 
Článek

Záznam telefonní konverzace, která byla už v pondělí součástí promítání nesestříhaných záběrů brutálního vraždění Hamásu pro novináře, byla v úterý prezentována zasedání Rady bezpečnosti OSN v New Yorku.

Na nahrávce, jejíž pravost nelze nezávisle ověřit, se chlubí terorista své rodině, koho všechno v kibucu Mefalsim u hranic s Pásmem Gazy zabil.

„Zabil jsem jich deset, opravdu. Deset Židů, vlastníma rukama,“ říká terorista, kterého příbuzní na druhém konci spojení oslovují jako Mahmúda, vzrušeným hlasem své rodině a věty několikrát opakuje. Muž, podle hlasu mladého věku, vybízí svého otce, aby se ihned podíval do aplikace WhatsApp. „Tam, na WhatsAppu, to všechno uvidíš, všechny ty mrtvé Židy,“ říká terorista.

Reportér Novinek v Izraeli: Po 25 minutách promítání drastických záběrů jsem odešel

Blízký a Střední východ

Teroristova rodina se v době hovoru měla nacházet na území Pásma Gazy. Rodiče teroristy na zprávu o deseti zavražděných Židech reagují slovy „Bůh ti žehnej“ a vybízejí syna k bezpečnému návratu domů. Ten reaguje: „Není cesta zpátky – je jen vítězství, nebo smrt!“

Na nahrávce je ještě slyšet další člen rodiny, kterého Mahmúd osloví bratře, a v závěru dívčí hlas, který Mahmúda prosí, aby se vrátil domů. Nahrávka poté končí. Jak dlouho telefonát trval a zda v něm zaznělo ještě něco dalšího, není jasné.

Reklama

Výběr článků

Načítám