Hlavní obsah

Za každý vybombardovaný dům zabijeme jedno rukojmí. A budeme nuceni to vysílat, vyhrožuje Hamás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zabitím izraelského rukojmí pokaždé, když Izrael bez varování vybombarduje civilní palestinský dům, pohrozil mluvčí vojenského křídla hnutí Hamás. Vzkázal také, že popravy unesených lidí bude vysílat prostřednictvím videa. Izraelský velvyslanec při OSN už vzkázal, že držení zajatců židovský stát neodradí od toho, aby pokračoval v operacích proti Hamásu.

Foto: Profimedia.cz

Palestinci unášejí obyvatelku izraelské vesnice Kfar Aza

Článek

„Od této hodiny oznamujeme, že jakékoli cílení na civilní domy bez předchozího varování se bohužel setká s popravou jednoho z nepřátelských civilních rukojmí, která držíme, a budeme nuceni to vysílat,“ řekl podle listu The Wall Street Journal katarské stanici Al-Džazíra Abú Ubajdá, mluvčí Brigád Kásam, ozbrojeného křídla Hamásu.

„Nepřítel nerozumí jazyku lidskosti a morálky a my ho oslovíme jazykem, který zná,“ dodal. „Hledáme okupaci odpovědnou za toto rozhodnutí před světem.“

Více než stovka unesených

Izraelská armáda v úterý začala vysílat vojáky, aby informovali více než 100 izraelských rodin, jejichž příbuzné Hamás v Pásmu Gazy zadržuje, informoval web Times of Israel. Izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan řekl CNN, že jeho země počet unesených odhaduje na 100 až 150.

Sadisti šířící hrůzu přes videa. Hamás je stejně brutální jako Islámský stát

Blízký a Střední východ

„Očekáváme, že se Červený kříž, všechny mezinárodní organizace, zaměří na tato rukojmí a na to, jak se s nimi zachází a jestli se s nimi zachází podle mezinárodního práva. Ale nás to nezastaví, nezabrání nám dělat to, co musíme udělat, aby byla zajištěna budoucnost Izraele,“ dodal Erdan.

„Samozřejmě že chceme vidět všechny naše chlapce, dívky, babičky, každého, kdo byl unesen. Chceme je vidět doma, ale nyní se zaměřujeme na naši národní strategii, abychom vyhladili teroristické schopnosti Hamásu,“ dodal.

Počet obětí palestinského útoku v Izraeli podle tamních médií překročil 900, raněných je přes 2400. Palestinci v úterý hlásili, že od zahájení izraelské odvety v Pásmu Gazy zahynulo přes 700 lidí a dalších 3900 je raněných. Izraelské ozbrojené síly zatím hlásí zabití 1500 teroristů.

Mladík a dívka se těšili na hudební festival. Unesli je palestinští radikálové

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám