Hlavní obsah

Mladík a dívka se těšili na hudební festival. Unesli je palestinští radikálové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi lidmi unesenými během útoku palestinských radikálů na Izrael je podle všeho i mladý izraelský pár, který se účastnil tanečního festivalu nedaleko kibucu Urim. Na sociálních sítích se objevily záběry, jež únos zachycují. Radikálové odvlekli do Gazy více než sto izraelských rukojmí z řad civilistů i vojáků.

Palestinci zadrželi jako rukojmí na hudebním festivalu mladý izraelský pár Video: AP

 
Článek

Záběry dvojice zveřejnila agentura AP, která s odkazem na izraelská média uvedla, že se mladá dvojice účastnila tanečního festivalu, který se v sobotu odehrával v poušti na jihu Izraele několik kilometrů od Pásma Gazy. Na festival zaútočila palestinská komanda, jež pronikla na izraelské území.

Na záběrech je vidět, jak radikálové unášejí mladou ženu na motocyklu. Ta s křikem vztahuje ruce ke svému partnerovi, jehož radikálové nutí jít pěšky.

Pár byl s pravděpodobností odvlečen do Pásma Gazy.

Hamás si podepsal rozsudek smrti, říká český diplomat v Tel Avivu

Blízký a Střední východ

Útok radikálů na festival popsala zpravodajské společnosti BBC Gili Yoskovichová, která se akce účastnila spolu s dalšími stovkami lidí. „Byli všude kolem a měli automatické zbraně,“ líčila.

Když se na místě v sobotu ráno začalo střílet, ukryla se na louce pod stromem. „Viděla jsem, jak všude kolem umírají lidé. Byla jsem velmi zticha. Nebrečela jsem, nedělala jsem nic,“ uvedla Yoskovichová. „Říkala jsem si: OK, teď umřu. Je to v pořádku, jenom dýchej, zavři oči,“ pokračovala.

Média už dříve přinesla informaci, že mezi oběťmi palestinského útoku na festival je mladá Němka. Její bezvládné tělo na zveřejněných záběrech oslavně vozili v sobotu palestinští ozbrojenci po Gaze.

Němka vyrazila na festival, unesli ji teroristé. S bezvládným tělem si pak natočili video

Zahraniční

Radikální hnutí Hamás zahájilo doposud největší útok na Izrael v sobotu časně ráno. Podle izraelské vlády bylo v zemi zavražděno už přes 700 lidí. V Pásmu Gazy, na které v odvetě zaútočili Izraelci, je přes 400 obětí.

Mezi oběťmi jsou také cizinci. O život přišlo podle dostupných informací deset občanů Nepálu, čtyři Američané, dva Thajci, dvě Ukrajinky a jeden občan Francie. Mnoho cizinců je nezvěstných, u některých z nich je potvrzeno, že je bojovníci Hamásu zadržují. O unesených občanech má informace Mexiko nebo Německo.

Reklama

Výběr článků

Načítám