Hlavní obsah

Trumpův štáb popletl Four Seasons a svolal brífink na parkoviště vedle krematoria

Právo, Daniel Drake

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filadelfie

Není Four Seasons jako Four Seasons. Když už bylo jasné, že se příštím prezidentem USA stane Joe Biden, ohlásil současný prezident Donald Trump velkou konferenci svých právníků. Ta se měla konat ve Four Seasons ve Filadelfii, což všechny vedlo k přesvědčení, že se jedná o slavný luxusní hotel. Akce se ale nakonec konala na stejnojmenném zapadlém parkovišti mezi erotickým knihkupectvím a krematoriem.

Foto: Mark Makela, Reuters

Trumpův štáb zřejmě zarezervoval špatné místo

Článek

Poté, co agentura AP a další média ohlásila, že se podle jejich projekcí příštím prezidentem USA stane Joe Biden, odcházející hlava státu na Twitteru oznámila velkou konferenci svých právníků.

Jako prezident budu Američany spojovat, slíbil Biden ve vítězném projevu

Volby USA

Podle stanice NBC Trump napsal, že se brífink bude konat ve „Four Seasons ve Filadelfii”, což novináře vedlo k závěru, že má na mysli známý luxusní hotel. Tweet ale zanedlouho smazal a vysvětlil, že se akce ve skutečnosti bude konat na parkovišti firmy pro krajinářské úpravy, která se rovněž jmenuje Four Seasons.

Hotel okamžitě reagoval a ujistil, že v jeho prostorách se žádná tisková konference prezidentových právníků konat nebude.

Mezi krematoriem a erotickým knihkupectvím

Jak uvádí server Slate.com, když novináři dorazili na místo brífinku, byli šokováni. „Parkoviště na okraji industriální části města se stalo pozadím pro prezidenta, který chce národ přesvědčit, že má stále ještě šanci vyhrát,” popisuje Slate.

Nejkurióznějším faktem je, že se parkoviště nachází mezi obchodem s erotickými knihami a krematoriem. Podle novinářů je evidentní, že někdo z Trumpova štábu udělal chybu a prostě omylem zarezervoval špatný „Four Seasons”.

Brífink, na kterém Giuliani vysvětloval, jak podle něj došlo k falšování voleb, vzbudil vlnu posměchu na sociálních sítích. „Až budou o tomto období historici psát knihy, první věta by měla být: 'Začalo to jízdou po eskalátoru a skončilo to tiskovou konferencí u Povrchových úprav Four Seasons',” napsal například Seth Fiegermann z CNN.

Opusťte Trumpa, našeptávají poradci viceprezidentovi Penceovi

Volby USA

Další komentující zase v celém incidentu viděli metaforu pro Trumpovo prezidentství. Podle Giulianiho ale ještě volby neskončily. Na konferenci například uvedl, že v letošních volbách volili lidé, kteří byli dávno po smrti. Údajně také nebylo republikánům dovoleno účastnit se sčítání hlasovacích lístků. Média ale upozorňují, že pro svá tvrzení zatím nedodal žádné důkazy.

Reklama

Výběr článků

Načítám