Hlavní obsah

Vystrčil bude volit Fischera. Netaktizujte, vzkázal voličům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) bude v prvním kole prezidentských voleb volit svého kolegu z horní komory, diplomata Pavla Fischera (nezávislý). Uvedl to ve videu zveřejněném na sociálních sítích. Zkušený politik, který má rád tuto zemi a není populistou, řekl Vystrčil o Fischerovi. Zároveň požádal občany, aby v prvním kole se svým hlasem netaktizovali.

Foto: ČTK

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (uprostřed) společně s kolegy Pavlem Fischerem (vlevo) a Jiřím Růžičkou (vpravo)

Reklama

Článek

„Budu ho volit proto, že ho považuji za nejlepšího kandidáta. Znám ho osobně, je odvážný a má charakter. Má také rád tuto zemi,“ říká Vystrčil ve videu, které ve středu zveřejnil na sociálních sítích.

Zároveň uvedl, že nerozumí některým argumentům, které v souvislosti s prvním kolem volby zaznívají. Zřejmě naráží na výzvy některým kandidátům, aby odstoupili ve prospěch těch, kdo mají podle průzkumů větší šanci.

Obavu o vyhozeném hlasu považuje předseda Senátu evidentně za irelevantní.

„Vždycky, když jde o rodinu nebo o vás samotné, tak vybíráte tu nejlepší možnost. A proto pěkně prosím, ani v prvním kole prezidentských voleb netaktizujte, ale volte tu pro vás nejlepší možnost. Toho kandidáta, kterého považujete za nejlepšího,“ poprosil voliče Vystrčil.

Průzkumy se letos u prezidentské volby nezmýlí, míní odborníci

Domácí

V přiloženém příspěvku popisuje Fischera za „zkušeného politika“ a „představitele politiky, která posiluje naši bezpečnost, a přitom akcentuje lidskoprávní rozměr“.

„Pavel Fischer je člověk, který neříká lidem pouze to, co chtějí slyšet, není populista, má rád tuto zemi podobně jako vlastní děti a podle toho se chová,“ napsal Vystrčil, o kterém se také původně mluvilo jako o jednom z možných kandidátů na Hrad.

Koalice Spolu podpořila tři uchazeče

Vládní strana ODS, jejíž je Vystrčil členem, svého vlastního kandidáta tentokrát nepostavila, nýbrž společně s TOP 09 a KDU-ČSL, s nimž tvoří koalici Spolu, podpořila hned tři nezávislé kandidáty – a to generála ve výslužbě Petra Pavla, ekonomku Danuši Nerudovou a právě Pavla Fischera.

První místopředseda Senátu a někdejší kandidát na hlavu státu Jiří Drahoš (za STAN) podpořil v letošních volbách Petra Pavla.

Den s prezidentským kandidátem: Takhle Pavla Fischera neznáte. Doma peče chléb

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám