Hlavní obsah

„Dop*dele“ mi doma občas ujede. Jako prezident bych mluvil slušně, slibuje Fischer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezidentský kandidát a senátor Pavel Fischer by se jako hlava státu vyhýbal vulgárnímu vyjadřování, u prezidenta to považuje za nevhodné. Když tak činil končící prezident Miloš Zeman, styděl se za něj. V rozhovoru pro Novinky však věřící muž přiznal, že i on občas umí klít, v soukromí.

Pavel Fischer o sociálních sítíchVideo: Novinky

 

Reklama

Článek

„Občas mi třeba doma, když mám něco opravit, nějaké slovo unikne. Třeba řeknete dop*dele,“ reagoval s pobavením v předvolebním studiu Fischer na otázku moderátorů Evy Mikulecké a Vladimíra Kořena, zda jakožto praktikující křesťan kleje. Následně s úsměvem na rtu popíchnul Kořena, že ho k tomu vyprovokoval.

Jedním dechem však Fischer voličům přislíbil, že pokud by byl na Hrad zvolen, bude se vyjadřovat slušně. Současně za vulgární vyjadřování zkritizoval končící hlavu státu Miloše Zemana.

„Není možné, abychom na Hradě měli někoho, kdo třeba mluví vulgárně. Slova, která použil Miloš Zeman opakovaně ve veřejném prostoru, považuji za vulgární a nevhodná,“ řekl Novinkám Fischer.

Kampaně vrcholí, prezidentské volby jsou za dveřmi. Kdo bude v pořadí čtvrtou hlavou České republiky?

Novinky.cz pozvaly ještě před zahájením prvního kola volby všech devět kandidátů do volebního studia. Výsledkem jsou obsáhlé rozhovory, které moderují Eva Mikulecká a Vladimír Kořen.

Sledujte od 19. prosince na serveru Novinky.cz a v podcastových aplikacích.

Zeman pro neslušné výrazy během svých mandátů občas nešel daleko a expresivně se vyjadřoval i na adresu svých politických soupeřů či novinářů. Zřejmě nejvíce proslul v roce 2014 v rozhovoru pro Český rozhlas, kdy po svém překládal název ruské ženské punkové kapely Pussy Riot.

„Víte, co je pussy? Ku*da. S prominutím v textech této skupiny je ku*da sem, ku*da tam. Nebudu se zastávat - teď jsem chtěl říci ku*ev…“. Toto jeho vyjádření se následně stalo díky tvořivým Čechům na internetu virálním a bylo nejrůzněji vtipně interpretováno. Poněkud přímě pak také v minulosti například komentoval novelu služebního zákona, kterou podle něj někdejší vláda „zku*vila“.

„Když říkal sprostá slova jenom pro to, aby provokoval, a bylo vidět, že mu to působí až zvláštní potěšení, tak jsem měl pocit, že v tom je cosi nezdravého,“ doplnil Fischer s tím, že v takových chvílích se za Zemana jako občan styděl.

Celý rozhovor s Pavlem Fischerem si můžete pustit zde.

Pavel Fischer - prezidentské studioVideo: Novinky

Fischer: Havel byl jako parník. Nabízím zkušenosti a schopnost pracovat od první minuty

Prezidentské volby

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám