Hlavní obsah

Do prezidentského souboje vyráží také šéfkuchař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi kandidáty na prezidenta se zařadil i brněnský šéfkuchař Petr Kováč. V úterý oznámil, že se chce ucházet o post hlavy státu s tím, že jeho cílem bude zastávat zájmy obyčejných lidí a bojovat proti drahotě i chudobě. Podpisy pro podporu své kandidatury už sbírá. V rámci zahájení své kampaně spustil i webové stránky.

Foto: Profimedia.cz

Kandidát na prezidenta Petr Kováč (6. září 2022)

Článek

„Moji protikandidáti mají velkou nevýhodu, že většina z nich pracovala pouze na univerzitní půdě nebo v kancelářích a mezi běžné obyvatele se příliš nedostala,“ uvedl devětačtyřicetiletý Kováč. Staví na tom, že k lidem má podle svých slov blíž než jeho protikandidáti.

Kandidáti na prezidenta: Kdo vše se ucházel o Hrad

Prezidentské volby

Šéfkuchař usiluje o vstup do politiky již léta. Poprvé kandidoval do Senátu v roce 2018 jako nezávislý kandidát za Romskou demokratickou stranu. Tehdy získal v prvním kole 216 hlasů. O rok později usiloval o křeslo v Evropském parlamentu za stranu JSI PRO? Jistota Solidarita Investice pro budoucnost.

Za toto uskupení kandiduje i v komunálních volbách jako jeho předseda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám