Hlavní obsah

Babiš: Pavel by se měl vzdát kandidatury a místo přenechat mně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli chce generál Petr Pavel udělat něco pro Českou republiku, měl by odstoupit z prezidentských voleb. V duelu na ČT to v souvislosti s rozdělením společnosti řekl šéf ANO Andrej Babiš. Premiér Petr Fiala (ODS) podle něho totiž reprezentuje jednu polovinu společnosti a on by jako prezident reprezentoval tedy tu druhou, čímž by společnost spojoval. „Měl by místo přenechat mně,“ míní.

Babiš: Pavel by se měl vzdát kandidaturyVideo: Česká televize ČT24

 

Reklama

Článek

„Když by se stal pan Pavel prezidentem, tak by se potvrdilo, že je společnost rozdělená. On mluví o voličích, kteří volí mě, velice negativně,“ řekl v diskusi Babiš.

Ten se dlouhodobě ve své kampani vyjadřuje k tomu, že nynější vládní koalice má současně i většinu v Senátu a ve volbách podporuje na prezidentský post také Pavla. Pokud by vyhrál, označuje to Babiš za „novou totalitu“.

Babiš dorazil na debatu do ČT. Televizi odpouštím, řekl

Prezidentské volby

„Pokud chce udělat Pavel něco pro tu zemi, tak by se měl vzdát kandidatury a místo přenechat mně. Reprezentoval bych tři miliony lidí, (premiér) Fiala reprezentuje tu druhou polovinu,“ prohlásil Babiš.

Tím by pak společnost podle jeho slov mohla přestat být rozdělená. „Pokud já se nestanu prezidentem, tak nebudou mít tito lidé zastání. Pětikoalice ovládne všechno, a to bude mít tendenci nové totality,“ míní.

Zneužíváte strachu, vykládáte nesmysly

Pavel mu to vrátil v diskusi slovy, že by Babiše za žádných okolností nevolilo 60 procent voličů. „Těžko byste mohl být prezidentem všech. Jestli by někdo rozděloval společnost, tak to jste vy. Snažíte se zneužívat strachu. Vy určitě potenciál spojovat nemáte,“ pustil se do něj.

„Budete plnit příkazy vlády. Když tam budu já, tak se budu snažit společnost propojit,“ nenechal si to líbit Babiš.

„Na to se nedá reagovat jinak než úsměvem,“ opáčil dále Pavel a zmínil, že v popisu jeho práce v NATO bylo svádět lidi a národy dohromady. „Nevykládejte mi nesmysly, že bych společnost rozděloval,“ vytkl svému protikandidátovi.

„Nebudu plnit příkazy vlády, roli prezidenta vnímám jako nezávislou,“ doplnil Pavel.

Pavel a Babiš postoupili z 1. kola prezidentských voleb, jeden z nich se tak stane příští hlavou státu. Kdo to bude, rozhodnou voliči v pátek a sobotu.

Prezidentský duel na Novinkách bude ve středu dopoledne

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám