Hlavní obsah

Advokátka Slámová odstoupila z volby prezidenta: Je to fraška

Právo, zr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Advokátka Klára Long Slámová nakonec nebude kandidovat na post prezidentky ČR. Oznámila to na svém facebookovém profilu. Volba podle ní připomíná frašku, mnoho kandidátů podle ní celý život žije ze státních peněz, nemusí se o nic starat a nechápe potíže lidí v ekonomické krizi. Volit hodlá nezávislého senátora Marka Hilšera.

Advokátka Klára Long Slámová

Článek

„Z prezidentských kampaní se bohužel nyní stala fraška, které nemám zapotřebí se jako aktivně pracující advokátka a pečující máma zúčastnit. Těch důvodů, proč nebudu, a hlavně nechci, pokračovat dál, je víc. Postupně je zveřejním, některé budou velmi ostré,“ napsala na svém profilu na Facebooku.

Svým fanouškům poděkovala za podporu s tím, že se nadále bude snažit prosadit nutné změny, avšak ve svém stávajícím postavení advokátky.

„Buďte obezřetní a nenechte se oblafnout líbivým a těžce zaplaceným PR, které se na vás valí a ještě více bude valit ze všech stran. Většině zbývajících kandidátů (z mého pohledu až na jednoho) totiž o žádnou změnu k lepšímu nejde, jen o moc,“ dodala.

Klára Long Slámová - advokátka, která se chtěla stát prezidentkou

Prezidentské volby

Sama prý ve volbách prezidenta podpoří senátora Marka Hilšera, který kandidoval už před pěti lety a skončil pátý.

„Z mého pohledu je to v ,kampani' jediný zbývající normální člověk, za kterým nestojí žádné podivné skupiny a miliony od utajených sponzorů a má jasné názory už mnoho let,“ napsala.

Nelíbí se jí, že další kandidáti objíždějí republiku, slibují „světový mír“ a tvrdí, jak rozumí běžným lidem, ačkoliv sami často nemají klasickou práci a nemusí se o nic starat.

Prezidentští kandidáti shánějí sponzory. Pavlovi pomáhá spolek, Fischer by neodmítl vládu

Domácí

„Mnoho z nich žilo celý život ze státních peněz, někteří pocházejí z bolševických rodin, jiní zase bolševiky byli. A pokud mají děti školou povinné, tak jsou evidentně někde stranou,” uvedla Slámová.

„Spousta z nich je najednou odborníkem na vše, včetně klimatu, energetiky, práva. A co tedy pro tato a podobná témata dělali předtím? Jak se angažovali? Fakt mě ,baví', když multimilionáři a miliardáři s obrovským týmem za zády někomu říkají, jak je chápou v současné ekonomické krizi,“ dodala na facebookové stránce, kterou zřídila pro svou prezidentskou kandidaturu.

Tu oznámila exkluzivně takřka přesně před rokem v rozhovoru pro deník Právo.

„Lidé nemají motivaci, k volbám chodí jen proto, aby volili menší zlo. Říkají, že chtějí změnu, ale nevidí možnost. Myslím, že každý člověk musí začít sám u sebe, a já tu změnu chci také. Mohla jsem na všechno zapomenout a dál si dělat svou práci, nebo se o tu změnu pokusit sama,“ uvedla.

Advokátka Slámová: Chci změnu, proto budu kandidovat na prezidentku

Domácí

Volby hlavy státu se budou konat v zimě příští rok. Termín vyhlásí předseda Senátu a od té chvíle poběží oficiální kampaň. Kandidovat může ten, kdo odevzdá 50 tisíc podpisů občanů nebo 20 poslanců či 10 senátorů.

Průzkumy ve volbách zatím favorizují generála Petra Pavla a expremiéra Andreje Babiše (ANO), který však svou kandidaturu dosud neoznámil.

Kandidovat chce i zmíněný Hilšer a pravděpodobně i senátor Pavel Fischer, který skončil v posledních prezidentských volbách třetí.

Mezi dalšími kandidáty figuruje například i jméno odborového předáka Josefa Středuly, miliardáře Karla Janečka, bývalého rektora Karlovy univerzity Tomáše Zimy nebo bývalé šéfky Energetického regulačního úřadu Aleny Vitáskové.

Kandidáti na prezidenta: Kdo vše se ucházel o Hrad

Prezidentské volby

Reklama

Výběr článků

Načítám