Hlavní obsah

Z exposlance Farského je knihkupec. V Semilech znovu kandiduje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Semily

Ze stáže na univerzitě v americkém Oregonu je zpět. Exposlanec Jan Farský (STAN), který Sněmovnu opustil na začátku roku, je už týden v domovských Semilech a užívá si – podle svých slov – života bez politiky. Nemusí být dlouhý. Farský se totiž zapojí do nadcházejících komunálních voleb.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Jan Farský na mimořádném sněmu hnutí STAN

Článek

Je na kandidátce sdružení Volba pro Semily, které v roce 2006 sám zakládal. Nejde ovšem o frontální útok na místní radnici, na kandidátku ho sdružení zapsalo až na poslední, 21. místo.

„Paní starostka (Lena Mlejnková – Volba pro Semily) mě požádala, abych i v rámci kontinuity na kandidátce znovu byl, tak jsem se tam nechal napsat. Konzultovali jsme spolu program. Teď budou volby a nemám žádná očekávání, protože v Semilech jsem dlouho nebyl. Jak to dopadne, tak to dopadne,“ řekl Právu Farský.

Chce být s rodinou

Mandátu ve Sněmovně se letos v lednu vzdal až po výzvě předsednictva hnutí STAN. Prestižní stáž chtěl původně absolvovat současně s výkonem poslaneckého mandátu. Opoziční politici ho pak obvinili z pohrdání voliči.

Namísto politikem je teď Farský knihkupcem. Po návratu ze stáže pracuje v Semilech v rodinném knihkupectví s kavárnou. O budoucnosti se příliš bavit nechce, nechává ji otevřenou. „Teď jsem v knihkupectví, líbí se mi být s dětmi a s rodinou. A to nehodlám nějakou dobu měnit,“ uvedl.

Rakušan: Můžeme si za to ve STAN sami. Jsme rekordmani v sekání problémů

Domácí

Nijak podle svých slov netlačí ani na to, aby v nadcházejících volbách uspěl. „Kdybych chtěl být v zastupitelstvu, tak nejsem na kandidátce na posledním místě. Ve Volbě pro Semily jsou jiní kvalitní lidé, kteří to budou dělat dobře, a já nemám tendenci je vytlačovat. Kdyby mě ale zvolili, tak do zastupitelstva půjdu, rád pomůžu, s tím nemám problém,“ vysvětlil.

Americká stáž podle něj splnila jeho očekávání. „Bylo to skvělé. Strávil jsem na univerzitě hromadu času s knížkami a se zajímavými lidmi. Byl jsem tam s rodinou a děti tam absolvovaly svoje školy. Takže spokojenost,“ dodal Farský.

Reklama

Výběr článků

Načítám