Hlavní obsah

U čínské vesnice dopadly trosky z rakety a začaly hořet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozoruhodnou, ale především nebezpečně vypadající podívanou zažili koncem prosince obyvatelé jedné čínské vesnice. Agentura AP nyní zprostředkovala videozáběry z chytrého telefonu, které zachycují okamžik, kdy úlomek ze zbytku raketového stupně vzplál poté, co se zřítil z oblohy do oblasti lesa. Vesničané hned začali spekulovat, že může jít o tzv. UFO.

Na čínskou vesnici spadl úlomek z rakety a začal hořetVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Trosky rakety z nedávného startu dopadly na zemský povrch poblíž obydlených oblastí. Záběry zaznamenali místní obyvatelé 26. prosince tamního času v okrese Tchien-lin v oblasti městské prefektury Paj-se v autonomní oblasti Kuang-si, která sousedí s Vietnamem.

Poblíž místa se následně shromáždili znepokojení vesničané, kteří věřili, že jde o UFO. Tedy jev, kdy pozorovatel hlásí situaci, při níž na obloze viděl předmět, jehož podstatu není schopen racionálně vysvětlit. Lidově je jev často označován jako pozorování „létajících talířů / velkých zvláštních objektů“.

Portál Space.com už v prosinci upřesnil, že se jednalo o start čínské nosné rakety Dlouhý pochod 3B z kosmického střediska Si-čchang v provincii S'-čchuan. Raketa onoho 26. prosince vynesla dva satelity pro čínský navigační satelitní systém Pej-tou, což je obdoba systému GPS.

Na kukuřičné pole v Číně se zřítil masivní kus zřejmě čínské rakety

Věda a školy

„Je to běžné“

Státní orgány po nahlášení incidentu rychle zahájily vyšetřování a potvrdily, že neznámý předmět byl ve skutečnosti tzv. kosmický odpad z rakety. Dodaly, že je běžné, že při vypouštění družic na oběžnou dráhu pak „padají trosky“.

Vesmírný odpad neboli vesmírné smetí je jakýkoli kus člověkem vytvořeného objektu ve vesmíru, zejména na zemské orbitě, který již neslouží k užitečné funkci.

Část DNA údajných peruánských mimozemšťanů nepatří žádnému známému druhu

Koktejl

NASA uznává existenci neidentifikovaných objektů

Amerika

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám