Hlavní obsah

NASA uznává existenci neidentifikovaných objektů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

NASA ve čtvrtek zveřejnila s napětím očekávané závěry vlastního výzkumu nahlášených případů neidentifikovaných objektů pozorovaných na nebi, které jsou označovány jako UAP (dříve UFO). Došla k závěru, že objekty, jejichž původ věda zatím nedokáže vysvětlit, se na nebi skutečně vyskytují. Důkazy, že by se jednalo o stroje či jiné artefakty mimozemšťanů, ale chybí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nemáme žádné důkazy o tom, že by byly UAP mimozemského původu. Ale zároveň nevíme, o co se jedná. Z toho důvodu jsme zřídili funkci ředitele výzkumu UAP,“ řekl na úvod tiskové konference šéf NASA Bill Nelson.

Oficiální zpráva, kterou NASA na tiskové konferenci ve čtvrtek představila, jde ale v závěrech dál. Tvrdí, že „není důvod usuzovat“, že za množícími se zprávami stojí mimozemský původ pozorovaných objektů.

Potenciální neznámou mimozemskou technologii operující v zemské atmosféře NASA popřít odmítá s tím, že pokud připustíme, že mohou pozorované objekty pocházet z vesmíru, jedná se o jedno z možných vysvětlení.

Veřejnost má právo to vědět. Američtí senátoři chtějí přinutit vládu ke zveřejnění záznamů o UFO

Amerika

Pokud objevíme mimozemšťany, řekneme to

Šéf NASA Bill Nelson na tiskové konferenci slíbil, že pokud by jeho úřad získal důkazy o tom, že jsou pozorované úkazy produktem mimozemské inteligence, bez prodlení o tom veřejnost informuje.

„Úkolem NASA je objevovat neznámé. Jsme americká vláda a budeme o tom mluvit otevřeně. NASA neví, co jsou tyto UAP zač, ale dělá, co může, aby to zjistila. Takže pokud objevíme něco, co by se mělo veřejnosti sdělit, v zájmu transparentnosti, vsaďte boty na to, že vám to řekneme,“ prohlásil Nelson.

Množící se případy

O pozorování objektů neznámého původu se v poslední době mluvilo především v souvislosti s radarovými kontakty s UAP nad územím Spojených států. Jeden z těchto objektů byl následně identifikován jako čínský špionážní balon a sestřelen, další objekty ale identifikovány nebyly. Pozorování UAP již dříve přiznal také Pentagon a zveřejnil několik videí, která setkání s neznámými objekty zachytila.

Veřejnost má právo to vědět. Američtí senátoři chtějí přinutit vládu ke zveřejnění záznamů o UFO

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám