Hlavní obsah

Nahlaste, kolik chcete testů, vyzvalo MŠMT ředitele. K očkování se přihlásilo 70 procent učitelů

– Praha

Ministerstvo školství vyzvalo ředitele škol, aby uvedli, kolik budou pro zajištění testování ve školách potřebovat antigenních testů na covid-19. Kvůli včasné distribuci testů by ředitelé měli požadované počty zanést do centrálního registru do 1. dubna, uvedl úřad. Žáci by se mohli do školních lavic vracet postupně od 12. dubna. K očkování se registrovalo zhruba 213 tisíc pracovníků ve školství.

Foto: APA

Antigenní test ve škole. Ilustrační foto

Článek

„Sběr dat se týká zejména počtu pedagogických a nepedagogických pracovníků a žáků a studentů, u kterých je předpoklad, že by mohli do škol nastoupit v rámci první fáze rozvolnění oblasti školství,” shrnulo ministerstvo školství.

Ministr Plaga: Věřím v otevření škol 12. dubna. Zeman je opatrnější

Domácí

O termínu zahájení návratu dětí do škol se má podle ministra školství Roberta Plagy (za ANO) debatovat začátkem tohoto týdne. Bude záviset na rozhodnutí ministerstva zdravotnictví.

Skupinové konzultace pro závěrečné ročníky

Do škol by se podle plánu měli vrátit předškoláci a žáci speciálních škol. Prezenčně by se měla konat také praktická výuka ve středních školách a v závěrečných ročnících vysokých škol. Třídy prvního stupně základních škol by se po znovuotevření měly po týdnu střídat v prezenční a distanční výuce.

Antigenní testy do škol dodá Masanta, distributor českého výrobce

Domácí

Žákům a studentům by měly být umožněné konzultace. Žáci a studenti závěrečných ročníků na ZŠ a SŠ by se mohli účastnit i konzultací skupinových, a to za podmínky, že se jich účastní nejvýše šest.

Kvůli epidemii covidu-19 jsou nyní otevřené jen školy pro děti zdravotníků a další vybrané profese, ostatní se učí na dálku.

Očkováno 120 tisíc lidí ve školství

MŠMT má podle Plagy vše pro návrat žáků do škol připravené. V únoru školám poslalo 3,5 milionu respirátorů, deset kusů na zaměstnance. Počítá s testováním dvakrát týdně antigenními testy a vyjednalo přednostní očkování pracovníků škol.

Stihnou to? Minimálně třetina učitelů ještě není k očkování přihlášená

Věda a školy

Z posledních dat resortu zdravotnictví z neděle 28. března vyplývá, že alespoň jedna očkovací dávka už byla podána 100 804 pedagogům a 19 104 ostatním zaměstnancům škol, tedy dohromady 119 908 osobám.

K samotné vakcinaci se přihlásilo více než 213 tisíc lidí ze zhruba 305 tisíc učitelů i nepedagogů ve školách, tedy přibližně 69 procent. Vyplývá to z informací na webu ministerstva zdravotnictví.

Smejkal: Jestli chceme otevřít školy, musíme si odpustit pomlázku

Domácí

Pracovníkům škol v neděli 28. března ve 23:59 skončila možnost se přednostně přihlásit k očkování proti covidu. Od pondělí se tedy automaticky zneplatnily unikátní kódy pro ověření jejich profese v registračním systému. Učitelé i nepedagogičtí zaměstnanci škol se mohli k očkování hlásit od 27. února.

Babiš dál prosazuje úřední maturity. Není prý třeba lpět na výkonu

Domácí

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám