Hlavní obsah

Babiš dál prosazuje úřední maturity. Není prý třeba lpět na výkonu

Novinky, mso
Aktualizováno

Premiér Andrej Babiš (ANO) bude dál prosazovat úřední maturitu, pomůže aspoň části studentů na distanční výuce. „Není třeba lpět na výkonu, jde o duševní zdraví,“ uvedl na Twitteru.

Foto: ČTK

Andrej Babiš

Článek

„Tady jde o duševní zdraví celé jedné mladé generace a udělením úřední maturity můžeme pomoci alespoň malé části. Funguje to v jiných zemích, proč by to nemohlo fungovat u nás? Proč neprojevíme větší lidskost?“ tázal se Babiš v krátkém videu.

Ministr Plaga: Věřím v otevření škol 12. dubna. Zeman je opatrnější

Domácí

V Česku se v posledních týdnech rozhořel boj o úřední maturity. Premiér už dříve nastínil, že by místo skládání klasické zkoušky mohli studenti dostat vysvědčení podle průměru za roky studia. Obhajoval to mimo jiné tím, že zaměstnával desítky tisíc lidí a nikdy ho nezajímalo, zda mají maturitu, ale co daný člověk umí.

Babiš ale svá vyjádření neustále mění a jasná shoda nepanuje ani mezi zástupci gymnázií. Studenti maturitních ročníků dosud netuší, jakou bude mít jejich závěrečná zkouška podobu.

Opačný názor než Babiš zastává ministr školství Robert Plaga (za ANO), který o podobě maturit hovořil v sobotu v Lánech na Kladensku s expertním týmem prezidenta Miloše Zemana. „Expertní tým se přiklání k variantě, o které jsem hovořil já, to znamená dílčích úlev a neudělení úřední maturity,“ uvedl Plaga.

Ministr školství Robert Plaga (za ANO) v sobotu o podobě maturit hovořil v Lánech na Kladensku také s expertním týmem prezidenta Miloše Zemana.

Reklama

Výběr článků

Načítám