Hlavní obsah

Se zelím nebo šípkovou? Oscarový večer s Jiřím Menzelem nabídne filmové menu

Novinky, Martina Žáčková

Kanec se zelím nebo šípkovou omáčkou? Známé dilema myslivců z legendárních Slavností sněženek režiséra Jiřího Menzela řešili v minulých dnech také kuchaři Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích.

Foto: archiv Jiřího Menzela

Menu poslední lednové soboty bude ve Velkých Karlovicích zasvěceno filmům Jiřího Menzela.

Článek

V sobotu 28. ledna se v hotelové zážitkové restauraci Vyhlídka uskuteční další z degustačních večerů, které do Lanterny pravidelně lákají milovníky neobvyklých gurmánských zážitků. Tentokrát se bude konat na počest a za osobní účasti Jiřího Menzela, k jeho narozeninám a připomenutí výročí 50 let od premiéry celosvětově nejznámějšího filmu oceněného Oscarem, Ostře sledovaných vlaků.

Kuchaři se rozhodli menu pojmout jako poctu Menzelovým filmům a inspirovali se jejich gastronomií. Slavná kančí kýta v menu nemohla chybět. „Pokud jde o přílohu ke kančí kýtě, po krátké diskusi, která rozhodně nebyla tak dramatická jako ve Slavnostech sněženek, jsme dali přednost šípkové omáčce,“ prozradil šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík.

Menu společně s kuchaři sestavil odborník na gastronomii a etiketu stolování ze Slezské univerzity v Opavě Alexandr Burda, jenž bude večerem provázet. Hosté ochutnají také třeba Otíkovu králičí paštiku či antilopu na habešský způsob, nebudou chybět ani piva z Dalešického pivovaru á la Postřižiny a další speciality.

Kromě Oscarového večera s Jiřím Menzelem chystá Spa hotel Lanterna na nejbližší měsíce další atraktivní akce. Tou nejbližší bude degustační večer s Pavlem Sapíkem, šéfkuchařem Terasy U Zlaté studně, jenž k přípravě galavečeře jako hosta přizval i svého otce, rovněž vyhlášeného šéfkuchaře Jaroslava Sapíka. Neobvyklý duel otce a syna Sapíkových se uskuteční 8. dubna.

Za tři týdny poté, 1. května, bude Spa hotel Lanterna opět hostit degustační večer s etiketou stolování Ladislava Špačka.

Výběr článků

Načítám