Hlavní obsah

Ředitelství silnic a dálnic opravuje ve Frýdku-Místku průtah městem

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ředitelství silnic a dálnic ČR bude během listopadu provádět opravu povrchu vozovky silnice I/48 na průtahu městem. Řidiče tak čekají další komplikace a zdržení v kolonách.

Foto: Jana Matějíková

ilustrační foto

Článek

Silnice je v majetku Ředitelství silnic a dálnic ČR. Povolení k uzavírkám vydával Krajský úřad Moravskoslezského kraje. Vedení města se následně zúčastnilo jednání s oběma výše jmenovanými subjekty, aby prosadilo své připomínky k uzavírkám této nejfrekventovanější komunikace ve městě.

„Podařilo se nám vyjednat korekci krajem navržených objízdných tras a to tak, aby plynulost dopravy ve městě byla co nejméně zatížena a řidiči se v objízdných trasách neztratili a zároveň jsme trvali na tom, aby práce, které si vyžádají uzavírku delší trasy na nejfrekventovanějších úsecích, byly realizovány o víkendech, kdy je doprava ve městě klidnější,“ řekl náměstek primátora Karel Deutscher.

V průběhu neděle a pondělního rána silničáři osadili přechodné dopravní značení na průtahu městem a na objízdných trasách, aby mohly začít práce na opravách povrchu vozovky silnice I/48. Investorem oprav je Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Do 9. listopadu se bude pracovat ve směru na Český Těšín v úsecích

·     od obvodního oddělení Policie ČR po most přes Ostravici – doprava je stažena do jednoho jízdního pruhu

·     od „Rubikovy křižovatky“ po lávku u frýdeckého Lidlu – provoz veden obousměrně v jízdním pásu směr Příbor; uzavřen je výjezd z „Rubikovky“ směr Český Těšín a rampa na MÚK silnic I/48 x II/477 směr Baška, Šenov.

Objízdná trasa pro vozidla do 7,5 t je vedena po ulici T. G. Masaryka; pro nákladní vozidla nad 7,5 t pak po R48 do Dobré, kde se na MÚK otočí a po R48 pojedou zpět na MÚK silnic I/48 x II/477 směr Baška, Šenov.

Od 9. do 15. listopadu pak budou probíhat práce ve směru na Příbor v úseku od Lidlu po „Rubikovu křižovatku“. Uzavřen bude sjezd z MÚK silnic I/48 x II/477 (od Lidlu do centra) a rampa na „Rubikovku“ u Krevního centra.

Objízdná trasa pro vozidla do 7,5 t bude vedena po ulici Bruzovská a T. G. Masaryka; pro nákladní vozidla nad 7,5 t pak ze silnice II/477 po R48  do Dobré, kde se na MÚK otočí a po R48 pojedou zpět směr Příbor.

V plánu je ještě oprava úseku od mostu přes Ostravici po světelnou křižovatku „U Vykopnutého“. Přesný termín bude v tomto případě ještě upřesněn.

Grafické znázornění uzavírek je v příloze PDF.  Upozorňujeme řidiče na tvorbu kolon nejen na průtahu městem, ale i na objízdných trasách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám