Hlavní obsah

Na Lipně se připravuje dřevorubecký koncert, možná padne rekord

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na vrcholu Kramolína na Lipně se v sobotu rozeřvou motorové pily, aby jejích ostří vyřízla z kmenů sochy. Velký dřevomasakrující stroj se promění v rukou dřevorubců v chirurgické nástroje, vykouzlí jimi jako minulý rok krásná díla. Uskuteční se kvalifikační závod Timer sportu pro mistrovství ČR.

Foto: archiv Lipensko s.r.o.

Z loňské soutěže

Článek

Pily pro dospělé, skákadla pro děti

„Kromě dřevorubeckého klání, což zřejmě bude zajímat hlavně dospělé, je připraven doprovodný program, počasí by nám mělo přát. Dřevorubeckého klání se mimo jiné zúčastní Martin Komárek, mistr Evropy a vicemistr světa. Uvidíte následující disciplíny: STIHL Stock Saw, Standing Block Chop, Single Buck a Underhand Chop. V areálu si děti mohou vyzkoušet svou zručnost a fantazii ve výtvarných dílnách, lezení na stěně, populární skákací hrad je též k dispozici. Děti bude provázet programem maskoti lišák Fox, kapitán Lipánek a klokanice Sára,” uvedl Filip Pekárek, ředitel Stezky korunami stromů. 

U dřevorubeckých soutěží rozhodují vteřiny, možná padne nějaký rekord, naši mistři umějí s pilou i sekerou.

„Zaparkovat lze zdarma na centrálním parkovišti Active parku Lipno u dolní stanice lanové dráhy. Odtud se ke Stezce korunami stromů můžete nechat vyvézt sedačkovou lanovkou nebo autobusem. Hezká je cesta pro pěší po vyznačené trase,” dodal Filip Pekárek.

Při dostatku času stojí za návštěvu i Přístav Marina Lipno, kde jsou k zapůjčení elektročluny.

Program bude probíhat v sobotu od 10 do 18 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám