Hlavní obsah

Ministr dopravy přikládá obchvatu Frýdku-Místku vysokou prioritu

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení města Frýdku-Místku aktivně vyjednává o co nejrychlejší výstavbě obchvatu, na který místní občané čekají již několik let. V minulých dnech kontaktoval náměstek primátora Karel Deutscher senátora Petra Gawlase, místopředsedu podvýboru pro dopravu a energetiku.

Foto: Jana Matějíková

kolony na průtahu městem

Článek

Oslovile jej s žádostí o společné úsilí v podnikání aktivit vedoucích k urychlené výstavbě obchvatu města. 

„Spolu se senátorem Gawlasem jsme si dohodli schůzku s ministrem dopravy Danem Ťokem, se kterým jsme se sešli počátkem minulého týdne (v úterý). Ministr nás ujistil, že obchvat Frýdku-Místku má vysokou prioritu. Přislíbil také, že udělá maximum pro zahájení příprav stavby obchvatu v souvislosti se čtyřmi úseky v celkové délce 370 metrů, které brání výstavbě obchvatu. Jedná se o dva několikametrové úseky v oblasti Dobrá a dva v oblasti Olešná, na které bylo vydáno stavební povolení, ale Děti Země proti němu podali rozklad. Stavební povolení tak nyní zkoumá rozkladová komise ministerstva dopravy,“ vysvětlil náměstek primátora Karel Deutscher.

Problematickou situaci by měl ministr dopravy Ťok zhodnotit v terénu na vlastní oči. „Návštěvu Frýdku-Místku spojenou s prohlídkou trasy obchvatu přislíbil na první čtvrtletí příštího roku a zároveň nás ujistil, že na přípravné práce obchvatu bude v roce 2016 vyčleněno 200 milionů korun,“ doplnil náměstek Deutscher.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám