Hlavní obsah

Jihlava se dočká nového skateparku

Novinky, Tomáš Poul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Práce na novém celobetonovém sportovišti, které má nahradit stávající vysloužilé překážky z Březinových sadů, právě finišují. Nově vzniklý areál u Českého mlýna by měl patřit k největším svého druhu v České republice.

Foto: Mystic Constructions

Práce na novém jihlavském skateparku vrcholí.

Článek

Dominantou parku je majestátně vyhlížející bazén, v skejťáckém slangu "bowl", kdy se pochopitelně nejedná o bazén v pravém slova smyslu, nýbrž obří betonovou "vanu" s rádiusy, zákruty a dalšími prvky všech tvarů a velikostí, tak, aby si zde každý jezdec přišel na své. Vedle toho bude na místě také rozlehlá "streetová" zóna, pro vyznavače překážek napodobujících ulici. 

I když by veškeré práce měly být dokončeny do začátku letošní zimy, oficiálního otevření se skatepark zřejmě dočká až na jaře příštího roku. Realizaci celého projektu dostala na starost firma Mystic Constructions, která v posledních letech vybudovala podobné areály například v Kladně, Českých Budějovicích či Klatovech.

Skateboarding slaví úspěchy i v jiných částech regionu

Nových sportovišť se letos dočkali i skateboardisté z dalších měst na Vysočině, která přitom donedávna ani zdaleka neplatila za kraj vyhlášený kvalitními podmínkami pro tento sport. Ve Velkém Meziříčí byl otevřen zbrusu nový krytý skatepark zbudovaný v objektu bývalé výdejny plynu, v Bystřici nad Pernštejnem nahradilo starou "U-rampu" v již nevyhovujícím stavu několik nových, rozmanitějších překážek.

Jen tři bývalá okresní města - Třebíč, Havlíčkův Brod a Žďár nad Sázavou, si na vylepšení současných neutěšených podmínek budou muset nejspíš ještě nějaký čas počkat. V prvním případě už je na stole projekt, podle kterého by měl nový, taktéž betonový skatepark v dohledné době spatřit světlo světa v Třebíči-Borovině. Ve Žďáru a Havlíčkově Brodě se o nevyhovujících překážkách již mnoho let diskutuje, ale řešení situace je, zdá se, zatím v nedohlednu.

Reklama

Výběr článků

Načítám