Hlavní obsah

Folklorní festival Sousedé roztančí o víkendu Mikulov

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý víkend v srpnu se na mikulovském náměstí setkají příznivci folkloru, proběhne již 17. ročník festivalu Sousedé 2013.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

Místní Národopisný soubor Pálava a jejich hosté ze Šardic, Kyjova, Jablunkova a slovenského Kysuckého Nového Mesta zahájí festival v páteční podvečer. V 18 hodin se bude také zarážet hora a folklorní soubory představí lidové zvyky spojené se zavíráním vinic.

Sobota bude patřit roztančenému městu, postupně se od devíti hodin představí všechny spřátelené soubory a pozvou na svůj odpolední program. Od 13.30 hodin na hlavním podiu vystoupí mikulovský Národopisný soubor Pálava, Pálavští senioři a cimbálová muzika Píšťalenka, Mužský a ženský sbor ze Šardic, Výslúžilci z Kyjova, dětský folklorní soubor Jackové z Jablunkova a Folklórny súbor Jedlovina z Kysuckého Nového Mesta. Hlavní festivalový program začne ve 13.30.

Na páteční podvečer připravil místní vinařský spolek Moravín ochutnávku vín přímo na náměstí. V sobotu se začne s degustací už v deset dopoledne.

Reklama

Výběr článků

Načítám