Hlavní obsah

Ensemble Opera Diversa uvede milovaný i obávaný cyklus hororových minioper. V káznici na Cejlu

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cyklus již tradičního diversního minioperního formátu vznikl v roce 2005 a byl uveden v režii Tomáše Studeného. Obnovená premiéra nové inscenace zazněla 7. června 2019 na dvoře Káznice na Cejlu, kam se nyní vrátí se svou druhou reprízou (22. června v 19.00, Káznice na Cejlu (Robotárna), Brno.)

Foto: Ensemble Opera Diversa
Článek

Mluvící dobytek a tajemné kosti napsali a autory příběhů, které slibují návštěvníkům husí kůži a děs v oku, jsou skladatel Ondřej Kyas a libretista Pavel Drábek. Čerpali z motivů povídek Huberta Krejčího a Aleše Rolečka podle strašidelných legend a pověstí Pardubicka, Polabí a zejména tajemné Kunětické hory. Režisérkou je Kateřina Křivánková.

Do Káznice na Cejlu (Robotárny) se režisérka obnovené premiéry navrací s druhou reprízou - 22. června v 19.00, Káznice na Cejlu (Robotárna), Brno. Návštěvníci se mohou těšit i obávat hororů:

Mluvící dobytek - hororový minioperní triptych pro hlasy a čtyři nástroje.

Smějící se hlava - hororová kantáta pro dvě sóla a malý mužský sbor

Labe - hydrologická árie veletoku pro sólo a malý smíšený sbor

Mluvící dobytek - hororová miniopera pro sedm zpěváků

Černý tancmajstr, smějící se hlava, mluvící kráva nebo zpívají Labe v opeře? Nejen to, ale i Božena Němcová, pardubický pohodný, zlá macecha a vyšinutá selka. To je v kostce obsazení...

Jmenovitě však v představení Ensemble Opera diversa zpívají: Hana Kuželová Veronika Chlebková Jakub Tuček Vladimír Jindra Zdeněk Nečas Jiří Žouželka Pavel Slivka a hrají: Jan Bělohlávek – housle David Křivský – viola Milena Svobodová – klarinet Pavel Horák – fagot.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám