Hlavní obsah

Tipy na vánoční dárky pro auto-moto nadšence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svět motorismu je pro spoustu z nás něčím víc. Nadšenci do aut či motocyklů ocení například kvalitní péči o vůz, možnost zdokonalit se jako řidič nebo i praktický doplněk.

Foto: Mini

Ilustrační foto

Článek

Kosmetika

Pokud u vašeho obdarovaného mezi oblíbené kratochvíle patří mytí a čistění vozu, a že tomu tak u fanoušků skutečně bývá, ocení autokosmetiku. A to kvalitní, protože chce, aby odstranění nečistot bylo precizní a šetrné.

Pro ty, kteří si rádi na vůz „sáhnou“ sami, je vhodným dárkem sada autokosmetiky, a to buď od renomovaného výrobce, ale i přímo od automobilky.

Foto: LKQ CZ
Více

S dárkovým balíčkem od americké značky ARMOR ALL vyčistíte interiér vozu jako profesionál, ochráníte veškeré plastové, gumové, dřevěné a kožené povrchy i čalounění vozu. Je také ideálním dárkem pro každého, kdo ocení perfektní péči o svůj vůz. Nyní ho pořídíte za akční cenu 299 Kč!Foto: LKQ CZ

Komerční sdělení

I starší auto by mohlo uvnitř vonět. Stále sice ještě na čerpacích stanicích narazíte na vonné stromečky, ale jde to udělat i elegantně. Třeba připnout vůni do výdechu ventilace. Rituals nabízí dřevěnou verzi za 475 korun.

Foto: archiv firmy

Vůně do auta

Samoobslužné automyčky rostou kolem měst a Češi se naučili je využívat čím dál více. Například jedno z největších mycích center Purezza CarWash na pražském Chodově nabízí dárkové poukazy v různých hodnotách od 500 korun výše.

I v mytí a čištění auta se vždy lze zdokonalit, proto se nabízí i kurz takzvaného detailingu, což je až neuvěřitelně precizní technika péče o vůz. Základní kurz přijde například v pražské Smart Detailing University na 2 890 korun.

Nadstavbou je péče o vůz od skutečných profesionálů. Základní důkladné mytí s chemickou dekontaminací laku přijde u pražského centra Iamwork na 5 000 korun včetně interiéru, vybírat lze i z programů za desítky tisíc korun, které dokážou díky leštění a strojní korekci laku udělat zázraky.

Specialitou je i hloubkové čištění částí podvozku suchým ledem. Aby výsledek vydržel co nejdéle, o to se postarají tvrdé vosky, které opět rostou s kvalitou i na ceně. Jednotlivé části vozu lze přikrýt i neviditelnou fólií proti dalšímu poškození, kdy se cena pohybuje podle velikosti vozidla.

Na poslední kilometry všedních cest

V přeplněných městech je módním řešením individuální mobility zaparkovat automobil na okraji města a poslední kilometry absolvovat na elektrické koloběžce, která se vejde do zavazadelníku běžného rodinného vozu.

Foto: LKQ CZ
Více

Elektrokoloběžka X8 Razor nabízí skvělý komfort jízdy, dobrý dojezd i parádní akční cenu 8 890 Kč. Je vybavená baterií o kapacitě 7,5 Ah, která zajistí dojezd okolo 30 km na jedno nabití. Zajímavostí je tempomat, který se aktivuje automaticky. Koupíte ji v prodejnách Auto Kelly a na e-shopu.Foto: LKQ CZ

Komerční sdělení

Nabízí se specializovaní výrobci, ale i automobilky. Už několik let svou elektrickou koloběžku ladí Seat. Model eKickScooter 65 s baterií o kapacitě 551 Wh má dojezd až 65 km a díky výkonnějšímu 350W motoru si troufne klidně i na 20procentní stoupání. Audi svůj eScooter s podobnými parametry nabízí za 24 990 Kč.

Foto: Seat

Seat eKickScooter 65

Pokud se však obdarovaný řadí mezi motorkáře, kteří naopak v jedné stopě tráví dlouhé cesty, hodí se mu jistě vyhřívaná ochranná vesta, díky které si první jarní výlet užije mnohem dříve.

Foto: archiv firmy

Vyhřívaná vesta BMW Motorrad přijde na 7 093 Kč

Bezpečí i zážitek za volantem

Popustit uzdu svým řidičským schopnostem se na silnicích ne vždy vyplácí, proto je důležité, aby si váš obdarovaný vyzkoušel limity svého či jakéhokoli vozu na uzavřené trati.

Kdo se chce sportovní jízdě na okruhu naučit, ocení školu smyku či rovnou kurz bezpečné či sportovní jízdy s instruktorem. A pokud už své zkušenosti má, poukaz na pár kol na okruhu v rámci veřejných jízd vždy potěší. Buď se svým vhodným vozem, ale klidně i půjčeným.

Jak moc pomáhá ABS? Zkusili jsme kurz bezpečné jízdy v autě bez něj

AutoMoto

Takový dárek lze odstupňovat. Kurz bezpečné jízdy s instruktory a zázemím na mosteckém okruhu přijde na 4 970 Kč a za 1 300 korun koupíte roční poukázku na volné jízdy.

Tradičním místem pro řádění na okruhu s vlastním či pronajatým vozem je Nordschleife v Německu. Tady se v týdnu dostanete na okruh za 30 eur, tedy 730 korun, o víkendech za 35 eur, 852 korun. Porsche 718 Cayman si zde pronajmete od 329 eur, 8 tisíc korun.

Skutečně závodní zážitek ale může obdarovaný zažít opět klidně v severočeském Mostě, kde Autodrom nabízí i pronájem Škoda Octavia ve verzi pro závody Octavia Cupu. V ceně 6 900 korun jsou pronájem vozu včetně mechanika, servisní údržby, pohonné hmoty, pneumatiky a běžné opotřebení veškerého materiálu během tří kol.

Pokud jde o motocykly, takový víkend v sedle BMW R1250 GS nabízí dealer CarTec od 6 500 korun.

Doplňky pro auto

Zdánlivé maličkosti doplní vzhled vozu a dokážou vykouzlit opravdovou radost. Co třeba střed kola, který se neotáčí, ale díky závaží zůstává vždy ve stejné poloze? Mini takovou vychytávku nabízí za 2 929 Kč, Volkswagen za 3 349 Kč.

Alternativní ozdobou litých disků jsou i hezčí krytky ventilků, které nabízejí v podstatě všichni výrobci.

A protože praktičnosti není v každodenním životě nikdy dost, hodí se i následující vychytávky.

Foto: Archiv automobilek

1) Sada gumových koberců na Škodu Octavia III, 709 Kč. 2) Autochladnička Škoda, 4 149 Kč. 3) Síťový program Škoda Kodiaq, 639 Kč. 4) Nabíjecí držák na telefon Toyota, 850 Kč. 5) Škrabka na led 3v1 Toyota, 219 Kč

Měkký dárek neomrzí

Automobilky nabízí i své kolekce většinou poměrně kvalitního oblečení. Oblíbené logo můžete dát najevo, někdy je však vhodná jen decentní připomínka.

Foto: Archiv automobilek

1) Pánská mikina Porsche Martini Racing, 3 844 Kč. 2) Dámské triko Mini Graphic, 1030 Kč. 3) Pánská bunda Škoda Motorsport, 2 165 Kč. 4) Pánské automatické hodinky BMW Iconic, 21 653 Kč. 5) Pánská bunda Audi quattro, 2 374 Kč. 6) Pánské triko Volkswagen T1, 863 Kč.

Na cestách

Nejen výrobci supersportů vyrábí zavazadla na míru. Skvělý doplňkem k vozu může být originální sada tašek, batohů či kufrů. Nabízí je většina automobilek.

Foto: Archiv automobilek

1) Taška na notebook Mini, 547 Kč. 2) Batoh Audi quattro, 3 418 Kč 3) Cestovní taška Porsche Urban Explorer, 4 721 Kč. 4) Skládací přepravka Škoda, 379 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám