Článek
Bílá hnízda kokosová
| INGREDIENCE: | |
|---|---|
| 120 g jemně strouhaného kokosu + 5 lžic na obalení | 100 g rozpuštěné bílé čokolády pokojové teploty |
| 120 g bezlepkových piškotů + 30 piškotů na podložení | 50 g změklého másla |
| 200 g salka | 2 lžíce tuzemáku nebo bílého kokosového likéru |
| Krém: | |
| 100 g 70procentní čokolády | 1 lžíce pomerančové marmelády |
| 125 g smetany ke šlehání 33% | 2 lžíce cukru moučka (nebo dle chuti) |
POSTUP:
- Piškoty po částech rozmixujte, přidejte 100 gramů kokosu (zbytek si nechte na vysypání formiček), promíchejte a přidejte ostatní tekuté suroviny. Vytvořte rukou těsto, které nechte přes noc odpočinout v potravinové fólii v lednici.
- Na krém si svařte smetanu do bodu varu, vypněte, metličkou v ní rozmíchejte kostičky čokolády, přidejte cukr, marmeládu. Spojte metličkou v krém, který necháte vychladnout přes noc v lednici.
- Druhý den před zpracováním nechte při pokojové teplotě minimálně hodinu povolit těsto i krém.
- Z těsta v prstech tvarujte drobné válečky, které obalte v kokosu, a pomocí formičky na vosí hnízda vytvarujte, přitom obrácenou stranou vařečky vytvořte do hnízda důlek pro krém.
- Krém promíchejte a naplňte do zdobicího sáčku s kovovou špičkou, plňte hotová hnízda a každé uzavřete piškotem. Nechte řádně vychladit. Tvořte dva až tři dny před konzumací. Skladujte v plechové krabici.
- Všechny bezlepkové piškoty v recepturách můžete vyměnit za klasické. Náplně vosích hnízd můžete kombinovat
Pistáciová hnízda s matcha práškem

Pistáciová hnízda s matcha práškem
| INGREDIENCE: | |
|---|---|
| 720 g bezlepkových piškotů + 30 piškotů na podložení | 60 g pistáciového krému čistého |
| 100 g mletých nesolených pistácií + 5 lžic na obalení | 80 g změklého másla |
| 2 g matcha prášku | 3 lžíce mléka |
| 100 g cukru moučka | |
| Krém: | |
| 100 g rozpuštěných tyčinek Kofila originál | 100 g povoleného másla |
POSTUP:
- Piškoty po částech rozmixujte, přidejte mleté pistácie, matchu a cukr, promíchejte a přidejte ostatní suroviny. Vytvořte rukou těsto, které nechte přes noc odpočinout v potravinové fólii v lednici.
- Na krém si ve skleněné misce na vodní lázni rozpusťte čokoládové tyčinky, nechte vychladnout na pokojovou teplotu a přišlehejte k nim povolené máslo, nechte vychladit.
- Druhý den před zpracováním nechte při pokojové teplotě minimálně hodinu povolit těsto i krém. Z těsta v prstech tvarujte drobné válečky, které obalte v mletých pistáciích, a pomocí formičky vytvarujte, přitom obrácenou stranou vařečky vytvořte do hnízda důlek pro krém.
- Krém promíchejte a naplňte do zdobicího sáčku s kovovou špičkou, plňte hotová hnízda a každé uzavřete piškotem. Nechte řádně vychladit. Tvořte dva dny před konzumací. Skladujte v plechové krabici.
Malinová extravagance s extra malinovým krémem

Malinová extravagance s extra malinovým krémem
| INGREDIENCE: | |
|---|---|
| 120 g bezlepkových piškotů + 24 piškotů na podložení | 80 - 100 g povoleného másla |
| 30 g mrazem sušených malin | 2 lžíce salka |
| 100 g moučkového cukru + 2 lžíce na vysypání formiček | 1 lžíce tuzemáku |
| Krém: | |
| 100 g povoleného másla | 3 lžíce malinového pyré o pokojové teplotě |
| 30 g cukru moučka | |
POSTUP:
- Piškoty po částech rozmixujte s mrazem sušenými malinami, promíchejte s cukrem a přidejte ostatní suroviny. Vytvořte rukou těsto, které nechte maximálně hodinu odpočinout v potravinové fólii v lednici.
- Na krém si vyšlehejte povolené máslo s moučkovým cukrem a přišlehejte malinové pyré pokojové teploty.
- Z těsta v prstech tvarujte drobné válečky. Formičku si lehce vysypte cukrem a vytvarujte vosí hnízdo, přitom obrácenou stranou vařečky vytvořte do hnízda důlek pro krém.
- Krém dejte do zdobicího sáčku s kovovou špičkou, plňte hotová hnízda a každé uzavřete piškotem. Nechte řádně vychladit.
- Tvořte dva až tři dny před konzumací. Skladujte v plechové krabici.
Extra kakaová s falešným vaječným krémem

Extra kakaová s falešným vaječným krémem
| INGREDIENCE: | |
|---|---|
| 160 g bezlepkových piškotů + 20 piškotů na podložení | 120 - 130 g změklého másla (záleží na kakau) |
| 90 g cukr moučka + 2 lžíce na vysypání formiček | 2 lžíce tuzemáku |
| 60 g kakaového prášku | |
| Krém: | |
| 3 lžíce salka | 1 - 2 lžíce sušeného plnotučného mléka na dohuštění |
| 2 lžíce tuzemáku | |
POSTUP:
- Piškoty rozmixujte, přidejte kakao a cukr, promíchejte a přidejte ostatní suroviny. Vytvořte rukou těsto, které nechte maximálně hodinu odpočinout v potravinové fólii v lednici.
- Na krém si vyšlehejte slazené mléko s alkoholem, dohustíte sušeným mlékem dle vlastního uvážení. Krém by měl volně stékat.
- Z těsta v prstech tvarujte drobné válečky. Formičku si lehce vysypte cukrem a vytvarujte vosí hnízdo, přitom obrácenou stranou vařečky vytvořte do hnízda důlek pro krém.
- Krém plňte lžičkou do středu hnízda a uzavřete piškotem. Nechte řádně vychladit. Tvořte dva až tři dny před konzumací. Skladujte v plechové krabici.





