Hlavní obsah

Zelenskyj: Situace v Borodjance je ještě strašnější než v Buči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Borodjanka

Po hrůzostrašných zjištěních o chování ruských okupantů ve městě Buča vystoupil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj s prohlášením, že je situace v sousední Borodjance ještě horší, město je poničené znatelněji. V troskách tamních domů se našla těla 26 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři pátrají v troskách Borodjanky po obětechVideo: Reuters

 
Článek

„V tomto malém městě je více obětí než v Buči,“ řekl ve čtvrtečním večerním videovzkazu prezident Zelenskyj. „Každý zločin bude vyšetřen a každý kat bude nalezen,“ dodal bez uvedení podrobností.

Druhá Buča? V Borodjance našli po stažení Rusů 26 těl

Válka na Ukrajině

Borodjanka, s předválečnou populací 13 tisíc lidí, je nyní prohledávána po stažení ruských jednotek. Panují obavy, že okupanti po sobě nechali desítky obětí.

Foto: Ukrainian Presidential Press Service, Reuters

Volodymyr Zelenskyj

Generální prokurátorka Iryna Venediktová ještě před Zelenského projevem vystoupila na tiskové konferenci, kde oznámila, že se zatím v troskách dvou domů našla těla 26 lidí.

Foto: Profimedia.cz

Zničená Borodjanka

Příčinu úmrtí nespecifikovala, ale obvinila ruské síly, že Borodjanku před obsazením vystavily barbarskému bombardování.

V Buči ruští vojáci podle tamních úřadů a svědků zabili nejméně 300 civilistů. Padesát z nich bylo popraveno, uvádí britská stanice Sky News.

Satelitní snímky vyvracejí ruskou lež. Mrtví civilisté leželi v ulicích Buče dva týdny

Válka na Ukrajině

Moskva nařčení odmítá. Důkazy o masakru v Buči považuje za zfalšované ukrajinskou stranou, která se podle ní snaží vytvořit si lepší vyjednávací pozici pro vyjednávání o míru. Satelitní snímky ale taková tvrzení vyvrací.

Reklama

Výběr článků

Načítám