Hlavní obsah

Zelenská: Žiju pro chvíli, až mi manžel řekne, že je konečně po všem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První dáma Ukrajiny Olena Zelenská v ojedinělém rozhovoru pro ICTV prohlásila, že ani válka jí manžela nemůže vzít. Od začátku ruské invaze jej ale s dětmi prakticky neviděla, přiznává. V rozhovoru Zelenská popisuje začátek ruského útoku na Ukrajinu a podmínky, za kterých mohli manžel a děti komunikovat. „A teď žiju pro chvíli, kdy mi konečně řekne, že je po všem,“ doufá první dáma Ukrajiny.

Manžela mi nikdo nevezme, ani válka, řekla manželka ukrajinského prezidenta Olena ve vzácném televizním rozhovoruVideo: AP

 
Článek

Zelenská se na veřejnosti objevuje vzácně. V rozhovoru pro stanici ICTV, odvysílaném na třetí výročí inaugurace Zelenského, se první pár Ukrajiny viděl teprve podruhé od začátku ruské invaze v únoru.

Na otázku, zda jí válka prakticky nevzala manžela, Zelenská odpověděla: „Nikdo mi manžela nevezme, ani válka.“ Dodala ale, že prezident tráví veškerý čas v práci a neviděli se společně s dětmi přes dva a půl měsíce.

Samozřejmě že jsem všechno pochopila. Řekl mi jen: ‚Začalo to.‘ Emoce to nemůžou vyjádřit, protože to je hrůza a otupělost
Olena Zelenská

„Teď máme několik možností se vidět a také jsem vám vděčná za tuto příležitost,“ doplnila první dáma. „Rande během vysílání,“ zavtipkoval poté Zelenskyj. Olena se pousmála a řekla, že je rozhovor skvělou příležitostí si společně vypít čaj.

Foto: AP

Manžela mi nikdo nevezme, ani válka, řekla manželka ukrajinského prezidenta Olena ve vzácném televizním rozhovoru.

Děti podle ní však neměly od začátku ruské invaze na Ukrajinu koncem února prakticky žádnou možnost Zelenského osobně vidět. První dáma tvrdí, že spolu často alespoň telefonují při večeři.

Zelenskyj během rozhovoru často vtipkoval. Zmínil například, že jednou mu žena neřekla, co má na večeři, protože určitě měla něco chutnějšího než on.

Americká první dáma nečekaně přijela na Ukrajinu

Evropa

„Vtipkujeme, ale vážně čekáme jako všichni ostatní, až se shledáme, jako všechny rodiny na Ukrajině, které jsou teď rozdělené a čekají na své příbuzné a přátele,“ shrnula Zelenská.

Žiju jen pro to, kdy mi řekne, že je po všem

Zelenská v rozhovoru zavzpomínala také na první momenty války. „Probudila jsem se do divných zvuků za oknem, asi jako všichni,“ vybavuje si. Manžela našla už v obleku, ale bez kravaty. „Samozřejmě že jsem všechno pochopila. Řekl mi jen: ‚Začalo to.‘ Emoce to nemůžou vyjádřit, protože to je hrůza a otupělost.“

Poté odešel a Olena manžela od té doby více než dva a půl měsíce prakticky neviděla. „Všichni jsme si hned uvědomili, že se život navždy změnil,“ konstatuje. „A teď žiju jen pro fakt, kdy mi konečně řekne: ‚Je po všem.‘“

Potřebuju munici, ne odvoz, odmítl Zelenskyj nabídku USA k evakuaci

Válka na Ukrajině

Ihned po začátku ruské invaze na Ukrajinu podle ukrajinských zpravodajských služeb hrozilo nebezpečí, že by ruští vojáci unesli prezidentovu rodinu.

Na samotného Zelenského podle informací jeho poradce Mychajla Podoljaka v prvních dnech války cílil tucet pokusů o atentát. Rodina ukrajinského prezidenta se proto musela rozdělit. Zelenskyj odmítl opustit Kyjev, i když mu USA nabízely evakuaci. „Potřebuju munici, ne odvoz,“ reagoval tehdy Zelenskyj podle zdrojů agentury AP.

Reklama

Výběr článků

Načítám