Hlavní obsah

Pohřebiště tanků. V Buči svážejí zničené stroje na obří vrakoviště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedle lidských obětí si válka vždy vyžádá i obrovské množství zničeného materiálu, který musí být dříve nebo později odklizen. Jedno vrakoviště z mnoha teď vzniká v Buči, kde se odehrály těžké boje a masakr civilistů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pohřebiště tanků a dalších vozidel v ukrajinské BučiVideo: Reuters

 
Článek

Fotky mrtvých vojáků, zavražděných civilistů a množství zničené vojenské techniky se objevily hned, jak ukrajinské jednotky vstoupily do Buče po odchodu ruských okupantů.

Ruské jednotky na ústupu nastražily množství výbušných zařízení, a tak je zničená technika nejdřív prohlížena ženisty či pyrotechnickými jednotkami.

Následně je svážena na jedno místo. U Buče tak vzniká obří vrakoviště plné obrněnců, tanků i civilních vozidel.

Ušetřete manželku, je těhotná, prosil Rusy muž v Buči. Marně

Válka na Ukrajině

Na jedné z prostřílených dodávek je na kapotě velký nápis „DĚTI“.

Obyvatelé, kteří se snažili uprchnout z oblastí bojů, takto často upozorňovali ruské jednotky, že jedou s celou rodinou. V tomto případě upozornění nezabralo.

Snímky z Buče šokovaly před několika dny celý svět. Přinesly totiž svědectví, že ve městě zemřely více než čtyři stovky civilistů, přičemž počet obětí bude zcela jistě ještě narůstat, jak budou nacházena další těla.

Historik: Zvěrstva v Buči předčila minulé války

Domácí

Někteří obyvatelé se stali oběťmi ostřelování, řada lidí však byla bezdůvodně povražděna ruskými okupanty a objevují se další a další důkazy o mučení či znásilňování žen.

Reklama

Výběr článků

Načítám