Hlavní obsah

Zaútočíme a pak budem jednat, vzkazuje Ukrajina. Jen aby bylo s kým, reagoval Medvěděv

– Kyjev/Moskva

Rozhovory mezi Ukrajinou a Ruskem by mohly pokračovat v srpnu. Uvedl to šéf vyjednávací skupiny s Ruskem David Arachamija. Řekl, že Ukrajina by mohla obnovit jednání s okupanty na konci srpna po sérii protiútoků, čímž si vylepší vyjednávací pozici. Vyjednávací týmy se spolu nesetkaly tváří v tvář od konce března.

Foto: Profimedia.cz

Ruský exprezident Dmitrij Medvěděv

Článek

Podle Arachamiji bude Ukrajina schopna obnovit mírové rozhovory s Ruskem poté, co posílí svou vyjednávací pozici po „sérii protiútoků.”

Později prezident Volodymyr Zelenskyj řekl, že Ukrajina je připravena podepsat mezinárodní smlouvu o bezpečnostních zárukách až po uspořádání referenda o této otázce. Zopakoval však, že by tomu mělo předcházet stažení ruských vojsk z území Ukrajiny.

V Chersonu vyletělo do povětří auto s ukrajinským kolaborantem

Válka na Ukrajině

Místopředseda ruské Bezpečnostní rady Dmitrij Medvěděv v reakci na Arachamijův výrok naznačil, že se domnívá, že v srpnu už „nebude s kým mluvit”, cituje ho server Ukrajinska Pravda.

Rusko propustilo ukrajinskou zdravotnici, která natáčela utrpení v Mariupolu

Válka na Ukrajině

Rozhovory mezi Ukrajinou a Ruskem už nějakou dobu nefungují. Od 29. března spolu vyjednavači nejednali tváří v tvář. Podle hlavního ruského vyjednavače Vladimira Medinského probíhají rozhovory na dálku.

Reklama

Výběr článků

Načítám