Hlavní obsah

Tragické záběry z Buče: Po ustupujících Rusech zbyla na ulicích těla zabitých civilistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po Irpini dokázala ukrajinská armáda dobýt i město Buča. A stejně jako v Irpini, i z Buče nyní přicházejí záběry tragických následků bojů. Kromě velkého množství zničené techniky leží na silnicích i těla civilistů, které nikdo zatím nestačil pohřbít.

Foto: Oleksandr Ratushniak, Reuters

Dobrovolníci stojí u těla jednoho ze zabitých civilistů ve městě Buča.

Článek

Irpiň, Hostomel, Buča – to je trojice míst, kde se v bitvě o Kyjev odehrály ty nejprudší boje. Ukrajinská armáda je po ústupu ruských jednotek dostala opět pod svou kontrolu. Osvobození Buče oznámil v pátek místní starosta Anatolij Fedoruk.

Reakce Ruska na masakr v Buči: Je to podvrh

Válka na Ukrajině

I když starosta hovořil o slavnostní chvíli, příchod ukrajinských jednotek byl všechno jen ne triumfální. Na silnicích je totiž přivítaly desítky mrtvých těl. Některá patřila vojákům, řada z nich ale civilistům.

Upozorňujeme, že následující videa obsahují drastické záběry.

Vojáci našli údajně některá mrtvá těla se svázanýma rukama, což by nasvědčovalo tomu, že se Rusové při ústupu takto zbavovali zajatců. Na zveřejněných záběrech je možné vidět i těla u bicyklů, která velmi pravděpodobně patřila civilistům.

FOTO: Drastické záběry obětí ruského řádění

Válka na Ukrajině

Generální štáb ukrajinské armády navíc upozornil, že ruští vojáci před odchodem z města, které mělo před válkou 27 tisíc obyvatel, podminovali objekty veřejné infrastruktury.

Reklama

Výběr článků

Načítám