Hlavní obsah

Těžké ztráty Ruska na ukrajinských bojištích mají zacelit veteráni a záložníci

Ruské vojenské úřady nadále hledají způsoby, jak doplnit své stále vyčerpanější armádní síly, aniž by oznámily všeobecnou mobilizaci, tvrdí americký Institut pro studium války s odvoláním na americké a britské zpravodajské služby. Spoléhají se proto na důstojníky-veterány a záložníky, kteří by měli zacelit těžké ztráty na ukrajinských bojištích.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Podle institutu bude muset Rusko začít mobilizovat záložníky, aby udrželo svou východní ofenzivu, vzhledem k tomu, že vojenské ztráty nadále rostou. Institut již dříve vyhodnotil, že takové rezervy pravděpodobně neposkytnou ruským silám smysluplnou regeneraci silových schopností.

Ukrajinský generální štáb v ranním přehledu potvrdil, že ruská armáda pokračuje v útočných operacích ve směru Dovženke–Dolyna s cílem připravit podmínky pro ofenzivu ve směru Slavjansk. Velení ukrajinské armády tvrdí, že se jí podařilo útočné akce na spojnici Dovženke–Dolyna zastavit a donutit nepřítele k ústupu.

Pokračují boje o převzetí kontroly nad spojením Bachmut–Lysyčansk. Generální štáb tvrdí, že ukrajinští vojáci úspěšně potlačili všechny tyto pokusy a donutili nepřítele k ústupu. Zástupce separatistické Luhanské republiky Rodion Mirošnik tvrdí, s odvoláním na svědectví obyvatel Lysyčansku, že ukrajinští vojáci opouštějí město po skupinách. Ověřit informace z nezávislých zdrojů není možné.

Ruská raketa zasáhla v Kremenčuku nákupní centrum plné lidí

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám