Hlavní obsah

Ruská raketa zasáhla v Kremenčuku nákupní centrum plné lidí

Kremenčuk
Aktualizováno

Ruská raketa v pondělí zasáhla obchodní středisko v ukrajinském městě Kremenčuk, kde bylo v té chvíli víc než tisíc lidí. Informoval o tom ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Zahynulo nejméně 16 lidí, dalších 59 vyvázlo se zraněním.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Ruský raketový útok na ukrajinské nákupní střediskoVideo: Reuters

 
Článek

„Nákupní centrum je v plamenech. Hasiči se snaží dostat požár pod kontrolu. Počet obětí bude nepředstavitelný,“ napsal Zelenskyj na sociální síti Telegram.

„Nebyla to žádná hrozba pro ruskou armádu. Nemělo to žádnou strategickou hodnotu. Jen se lidé pokoušeli žít normální život,“ dodal Zelenskyj.

Prvotní zprávy zasahujících záchranářů podle zástupce místního starosty hovoří o nejméně dvou mrtvých a více než 20 zraněných, se později zvýšily na 11 mrtvých a 40 zraněných.

Foto: State Emergency Service Of Ukrai, Reuters

Nákupní centrum v Kremenčuku po zásahu ruskou raketou zachvátily plameny.

O úderu ruských raket nejprve informovali starosta Vitalij Maleckyj a náměstkyně ministra zahraničí Emine Džaparovová. Podle té se zasažené nákupní středisko nachází asi 300 metrů od nádraží a bylo zrovna plné lidí nakupujících potraviny, napsal na svém webu list Ukrajinska pravda.

Rusové podle deníku opakovaně ostřelovali místní rafinérii střelami s plochou dráhou letu a zcela ji zničili. To se okamžitě projevilo v celé zemi tím, že začaly chybět pohonné hmoty, které také prudce zdražily. Rafinerie v Kremenčuku byla největší na Ukrajině.

Foto: State Emergency Service Of Ukraine, Reuters

Hasiči ve zničeném nákupním centru v Kremenčuku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám