Hlavní obsah

Soukromý tryskáč ruského miliardáře Abramoviče byl spatřen v Izraeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tel Aviv, Izrael

Soukromý tryskáč sankcionovaného ruského oligarchy Romana Abramoviče byl v neděli spatřen v izraelském Tel Avivu, uvedl zpravodajský server Times of Israel. Začaly se tak množit spekulace o jeho možném pobytu. Úspěšný majitel londýnského fotbalového klubu Chelsea má kromě ruského také izraelské a portugalské občanství.

Foto: Profimedia.cz

Roman Abramovič

Článek

Údaje o letu sledovaném twitterovým účtem @RUOligarchJets, který monitoruje mj. pohyb Abramovičových šesti letadel, ukázaly, že tryskáč Gulfstream G650 patřící Abramovičovi letěl z Moskvy a přistál v Tel Avivu v neděli kolem 21:00  místního času.

Podle agentury Reuters byl tryskáč v Izraeli necelých 24 hodin.

Britové zmrazili Abramovičovi, Děripaskovi a dalším oligarchům majetek

Válka na Ukrajině

Letecká data také ukazují, že tryskáč v posledních dnech vykonal několik cest mezi Moskvou a Tureckem.

Minulý týden zpravodajský server Ynet uvedl, že oligarcha byl ve středu spatřen při večeři v luxusní restauraci v Tel Avivu. Server později článek bez vysvětlení odstranil.

Majitel Chelsea byl minulý týden sankcionován Spojeným královstvím v souvislosti s ruskou invazí na Ukrajinu, což mu v podstatě zablokovalo přístup k jeho domu v Londýně.

Abramovič přesunul svou luxusní jachtu do Černé Hory

Válka na Ukrajině

Abramovič byl mezi sedmi oligarchy, kteří byli ve čtvrtek přidáni na britský sankční seznam ve snaze izolovat ruského prezidenta Vladimira Putina kvůli invazi na Ukrajinu. Popřel, že by měl s Putinem blízké vztahy.

Abramovič disponuje ruským, izraelským a portugalským občanstvím. Poslední nabyl poté, co zdědil majetek v Portugalsku. Ten se dostal kvůli sankcím také pod kontrolu státu, přičemž rabín, který se za něj zaručil, byl ve čtvrtek zadržen.

Abramovič se připravuje na sankce. Fotbalovou Chelsea svěřil nadaci

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám