Hlavní obsah

Abramovič se připravuje na sankce. Fotbalovou Chelsea svěřil nadaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Ruský miliardář a majitel fotbalové Chelsea Roman Abramovič předal v sobotu řízení londýnského klubu do rukou správců nadačního fondu Chelsea. Uvedl to v prohlášení dostupném na oficiálních stánkách pětinásobného vítěze anglické Premier League.

Foto: Profimedia.cz

Ruský majitel fotbalové Chelsea Roman Abramovič

Článek

Abramovič, jehož pojí přátelské vztahy s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, doufá, že se klubu nedotknou případné sankce uvalené na ruské oligarchy po celém světě.

„Během mého téměř 20letého vlastnictví Chelsea FC jsem vždy vnímal svou roli jako správce klubu, jehož úkolem je zajistit, abychom byli tak úspěšní, jak jen můžeme být. Vždy jsem rozhodoval v nejlepším zájmu klubu. Těmto hodnotám zůstávám oddán. Proto dnes svěřuji správcům charitativní nadace Chelsea správu a péči o klub,” stojí na oficiálních stránkách anglického klubu.

Ludvík: Sankce chování Ruska nezmění, Západ Ukrajině moc nepomohl

Válka na Ukrajině

K ruské invazi na Ukrajinu se Abramovič nijak nevyjádřil.

Abramovič koupil Chelsea v roce 2003 za 140 milionů liber (přes 4 miliardy korun) a s Vladimirem Putinem se zná dlouhá léta. Britský premiér Boris Johnson dokonce tvrdil, že Abramovič už se na sankčním seznamu Spojeného království nachází, svá slova vzal ale toto úterý zpět.

Ve čtvrtek v dolní komoře parlamentu vznesl labouristický poslanec Chris Bryant pochybnosti o tom, zda by měl Abramovič mít možnost vlastnit v Británii fotbalový klub, vzhledem k napojení své osoby na Putina.

Reklama

Výběr článků

Načítám