Hlavní obsah

Rusové bombardovali ukrajinskou železnici. Na místě jsou mrtví a zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ruské síly ostřelovaly v pondělí ráno pět železničních stanic v západní a centrální části Ukrajiny. Na sociální síti Telegram o tom informoval šéf železniční společnosti Ukrzaliznycja Oleksandr Kamyšyn. Útoky ve Vinnycké oblasti vyžádaly pět mrtvých a 18 zraněných.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: U Lvova byla zasažena trafostanice ve stanici KrasneVideo: Reuters

 
Článek

„Ruské jednotky pokračují v systematickém ničení železniční infrastruktury. V pondělí ráno se během hodiny dostalo pod palbu pět železničních stanic v centrální a západní Ukrajině,“ napsal Kamyšyn. „Jsou tam zranění, zjišťujeme podrobnosti,“ dodal.

Oběti na životech

Útoky na města Žmerynka a Kozjatyn ve Vinnycké oblasti si vyžádaly zraněné i mrtvé, uvedl na svém účtu na kanále na síti Telegram vojenský správce oblasti Serhij Borzov. Žmerynka byla zasažena okolo 8:20.

Odpoledne místní prokuratura uvedla, že obětí je pět.

Foto: ukrpravda_news/Twitter

Požár v důsledku raketových úderů ve Lvovské oblasti

U Lvova byla zasažena trafostanice ve stanici Krasne, která začala hořet.

Velitel vojenské správy Rovenské oblasti Vitalij Koval na Telegramu informoval o dvou ruských raketových úderech na železniční infrastrukturu v oblasti. Žádné oběti nejsou podle něj hlášeny.

Kvůli ostřelování nemohlo jet načas 30 vlaků, a to nejen mezi Charkovem, Truskavcem a Kyjevem, ale také mezi Lvovem a Rivne a Cernivci, Lvovem a Kyjevem a u Dnipra a Záporoží a u Žmerynky a Kozjatynu.

Mohutný požár v ruském Brjansku. Hoří ropný sklad

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám