Hlavní obsah

Ruský šéfdirigent ostravské filharmonie: Je to odporná invaze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Přestaňte, pravda není na vaší straně!“ Takový vzkaz vyslal do Kremlu Vasilij Sinajskij, jeden z nejprestižnějších světových dirigentů a umělec ruského původu, který působí na postu šéfdirigenta Janáčkovy filharmonie Ostrava. Postup vojsk označil za odpornou invazi na území suverénního státu.

Foto: Profimedia.cz

Ruský dirigent Vasilij Sinajskij.

Článek

„Kromě hněvu a rozhořčení, které cítím, když vidím současnou nespravedlnost, cítím s lidmi na Ukrajině velký soucit. Můj dědeček byl Ukrajinec a již od dětství jsem od své matky a dalších příbuzných slýchal ukrajinské písně, slova a rčení. Nejšťastnější chvíle jsem prožil o prázdninách u příbuzných v Kyjevě a okolí. A už tehdy jsem cítil lásku Ukrajinců k vlasti, jak se snažili udělat vše pro to, aby vzkvétala,“ uvedl Sinajskij.

Ruský dirigent Byčkov odsoudil útok na suverénní stát

Zahraniční

„Když moji přátelé, vynikající ukrajinští hudebníci, dirigent Stefan Turchak a skladatel Myroslav Skoryk, chodívali do mého lotyšského orchestru, pořádali jsme spolu koncerty, které zůstaly dlouho v paměti,“ řekl.

Současné události působí jako odporná invaze do suverénního státu, která způsobuje jen smutek a tragédii.

Ruského dirigenta odmítají slavné operní domy

Domácí

„Těm, kteří to všechno začali, by prospělo poslechnout si ukrajinskou hymnu. Jaká čistá, silná a jasná melodie, která tak dobře ukazuje charakter tohoto národa. Její zvuk bude vždy převládat nad řinčením nepřátelských tanků,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám