Hlavní obsah

Ruské dělostřelectvo u Ochtyrky zabilo 70 ukrajinských vojáků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve městě Ochtyrka, které leží mezi Kyjevem a Charkovem, nejspíše ruské dělostřelectvo zabilo 70 ukrajinských vojáků. Informoval o tom v noci na úterý šéf Sumské oblasti Dmytro Žyvyckyj. Ztráty podle něj utrpěli také Rusové.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky ruského útoku v OchtyrceVideo: Reuters

 
Článek

„Nepřátelské dělostřelectvo zasáhlo vojenskou jednotku. Těla jsou stále vynášena zpod trosek. Pracuje státní pohotovostní služba a dobrovolníci. Je mnoho mrtvých. Na hřbitově se nyní připravují místa pro 70 mrtvých ukrajinských bojovníků,“ napsal Žyvyckyj na platformě Telegram.

Do cizinecké legie v Ukrajině narukovali členové speciálních jednotek z USA či Británie

Válka na Ukrajině

Žyvyckyj zároveň zveřejnil snímky silně poškozené budovy a hromady suti. Na Facebooku později uvedl, že ztráty podle něj utrpěli i Rusové a zemřelo několik civilistů.

Starosta města Pavlo Kuzmenko v pondělí uvedl, že ruská armáda opakovaně bombardovala Ochtyrku vakuovými bombami, které jsou považovány za nejsilnější nejaderné zbraně na světě.

Rusové měli na Ukrajině odpálit vakuovou bombu

Evropa

Podle něj byla bomba shozena na sklad ropných paliv, který následně zachvátil silný požár. Tvrzení nebylo možné ověřit z nezávislých zdrojů.

Foto: Press Service Of The Ukrainian G, Reuters

Následky ostřelování ve ukrajinském městě Ochtyrka v Sumské oblasti

Reklama

Výběr článků

Načítám