Hlavní obsah

Ruská armáda rozehnala lidi v Enerhodaru střelbou a granáty

Kyjev

Obyvatelé Ruskem okupovaného ukrajinského města Enerhodar se v sobotu shromáždili na náměstí na podporu své země. Protest, podle serveru Ukrajinska pravda poklidný, rozehnali ruští vojáci střelbou a minometnými granáty. Na místě jsou nejméně čtyři zranění.

Střelba a výbuchy při protestu v ukrajinském městě EnerhodarVideo: AP

 
Článek

„Obyvatelé se ráno sešli na pokojném shromáždění, kde zpívali ukrajinskou hymnu a povídali si. Když se rozcházeli, začali je okupanti zadržovat. Během několika minut městem otřásly výbuchy a ostřelování. Vyděšení lidé utíkali všemi směry,“ uvedlo město na Telegramu.

Zešíleli, komentovala Drábová ruský útok na jadernou elektrárnu

Domácí

Na místě jsou podle dostupných informací nejméně čtyři zranění. Státní podnik Enerhoatom, provozující nedalekou Záporožskou jadernou elektrárnu, na stejné platformě uvedl, že někteří ze zraněných budou dnes propuštěni.

Místní lékaři ale mají nedostatek léků, takže některá ošetřování budou nejspíš trvat déle.

Rusové se znovu snaží dobýt jadernou elektrárnu Enerhodar, bombardují Černihiv

Evropa

Ruské armádě se už na začátku března podařilo obsadit nejen Záporožskou jadernou elektrárnu, ale také budovu městské rady Enerhodaru. Představitelé města se museli uchýlit na jiné pracovní místo. V Enerhodaru postupně začala vypadávat komunikace. Nefunguje internet ani telefonní síť.

Reklama

Výběr článků

Načítám