Hlavní obsah

Putin kvůli steroidům trpí poruchami mozku, tvrdí zpravodajské služby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izolovaný a držící si odstup od svých poradců. Tak vypadají od začátku invaze na Ukrajinu nejčastěji zprávy o ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi. O jeho horšícím se zdravotním stavu spekulovala média, teď se ale přidali i zpravodajci.

Foto: Sputnik, Reuters

Ruský prezident Putin

Článek

Putin podle nich trpí poruchami mozku způsobenými demencí, parkinsonem nebo vysoce agresivním chováním způsobeným anabolickými steroidy (v angl. označováno jako roid rage) sloužícími k léčbě rakoviny. Uvedl to deník Daily Mail s odkazem na nejmenovaného člena aliance pěti zpravodajských služeb Five Eyes.

Putin souhlasí se zapojením dobrovolníků do invaze na Ukrajině

Válka na Ukrajině

Zpravodajská komunita sdílí větší počet zpráv o „nevyzpytatelnějším chování“ 69letého Putina. „Za posledních zhruba pět let došlo k viditelné změně v jeho rozhodování. Jeho okolí pozoruje výrazné změny v přesvědčivosti a srozumitelnosti toho, co říká a jak vnímá svět kolem sebe,“ cituje Daily Mail svůj zdroj.

Za neschopností jasně myslet stojí podle něj nedostatek negativní zpětné vazby, Putinovi z jeho okolí nikdo neoponuje.

Putin je vážně nemocný, spekulují média

Válka na Ukrajině

O Putinově zdravotním stavu se hovoří už delší dobu, a to nejen kvůli jeho až absurdní izolaci od okolí. Zpravodajci si všímají také výrazněji oteklejšího obličeje ruského prezidenta. I to by mohlo značit, že užívá velké množství léků či jiných látek. O tom, že trpí Parkinsonovou chorobou, tedy onemocněním nervové soustavy, se spekuluje už nejméně osm let.

Moskva ale tyto informace dlouhodobě odmítá se slovy, že zdravotní stav prezidenta je v normálu a všechny ostatní informace jsou lživé.

Reklama

Výběr článků

Načítám