Hlavní obsah

Poslat v pytli domů. Rogozin to schytává za výstroj ze zemí NATO, ruskou má jen helmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exšéf ruské kosmické agentury a válečný jestřáb Dmitrij Rogozin má novou profilovku na Telegramu. V plné armádní výstroji. Na tom by nebylo nic divného, kdyby nebyla téměř celá vyrobená v zemích NATO. Ruskou má pouze helmu. Kdyby se k nám někdo takhle oblečený přiblížil, poslali bychom ho v igelitovém pytli domů, poznamenal šéf wagnerovců Jevgenij Prigožin.

Foto: Telegram

Exšéf ruské kosmické agentury Dmitrij Rogozin

Článek

Fotografie, kterou se Rogozin pochlubil na sociálních sítích, pochází z října a byla údajně vyfocena na Ukrajině. Vojenské vybavení, které má na sobě, pochází převážně ze zahraničí.

Tato skutečnost Rusy popudila. Rogozin totiž není jen ledajaký řadový voják (ti si musí vybavení dost často shánět sami). Působil jako velvyslanec při NATO a hlavně také jako předseda představenstva Vojensko-průmyslové komise. I jako místopředseda vlády měl vojenský průmysl na starosti, tudíž by se očekávalo, že jeho produkty bude s hrdostí dávat na odiv.

Samuel Ramani z britského Royal United Services Institute si přisadil: „Dmitrij Rogozin se kdysi chlubil, že ruské jaderné zbraně mohou zničit NATO do 30 minut. Ale nosit vojenskou výstroj podle standardů NATO mu nevadí.“

Někteří uživatelé sociálních sítí si dali tu práci a provedli detailní rozbor fotografie. Takže co má vlastně Rogozin na sobě? Taktickou bundu vyrobenou v Rakousku - to jako neutrální země členem NATO není, tudíž to lze zřejmě prominout. Dále pak taktickou vestu značky Bikatex z Turecka. Na ni si zavěsil zásobníky z USA, Belgie a Německa.

V tomto vybavení se údajně Rogozin někdy během listopadu vydal poblíž ukrajinsko-ruské fronty v rámci skupiny samozvaných armádních inspektorů „Carovi vlci“.

„Podle mě jsou tyto výlety zbytečné a nevedou k ničemu pozitivnímu,“ uvedl na Rogozinovu adresu vůdce žoldnéřů z Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin.

Kdyby prý Rogozina napadlo setkat se s wagnerovci, tak by se mu to podle Prigožina spíše nepovedlo.

„Pokud by se tedy k pozicím wagnerovců přiblížila osoba v oblečení NATO, pak si myslím, že bychom ji poslali v igelitovém pytli k identifikaci,“ dodal. V černých plastových pytlích putují těla mrtvých ruských vojáků do Ruska.

Rogozin už svým západním vybavením zaujal dříve, kdy zveřejnil fotky z návštěvy Donbasu, na kterých nemá ani ruské zbraně.

Rusko pokračuje v územních ziscích u Bachmutu

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám