Hlavní obsah

Podle Rusů si Ukrajinci divadlo vyhodili do povětří sami

– Mariupol

Ruské ministerstvo obrany podle agentury RIA Novosti zprávu o náletu na Činoherní divadlo v Mariupolu důrazně popřelo. Podle prohlášení budovu zaminovali a vyhodili do povětří bojovníci dobrovolnického praporu Azov, který je součástí Ukrajinské národní gardy. Rusko je označuje za nacisty.

Trosky divadla v Mariupolu

Článek

„Budova divadla nebyla nikdy považována za cíl ruských jednotek kvůli potenciálnímu nebezpečí pro civilisty,“ tvrdí ministerstvo.

Na budovu Činoherního divadla v Mariupolu byla svržena bomba ve středu večer. Uvnitř divadla se nachází protiatomový kryt, kde se v době útoku podle informací místní radnice ukrývaly stovky civilistů. Není jasné, zda jsou mrtví, nebo uvázli pod troskami.

Rusové shodili bombu na divadlo v Mariupolu, uvnitř se ukrývalo tisíc lidí

Válka na Ukrajině

„Další hrůzný válečný zločin v Mariupolu. Masivní ruský útok na Činoherní divadlo, kde se ukrývaly stovky nevinných civilistů. Budova je nyní zcela zničená. Rusové nemohli nevědět, že se jedná o úkryt pro civilisty. Zachraňte Mariupol! Zastavte ruské válečné zločince!“ komentoval na Twitteru ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Unesený starosta Melitopolu byl osvobozen

Válka na Ukrajině

Místostarosta Mariupolu Serhij Orlov řekl britské BBC, že se v krytu ukrývalo mezi 1000 až 1200 lidmi.

Reklama

Výběr článků

Načítám