Hlavní obsah

Peskovova manželka provokovala návštěvou Řecka, ve kterém nebyla

Marmaris

Bývalá ruská krasobruslařka, ukrajinská rodačka Taťjana Navková, provdaná za mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova, o víkendu provokovala uživatele sociálních sítí videem z řecké taverny, na kterém vesele rozbíjela talíře. Jak se můžete v takhle těžké době bavit? nechápali Rusové. Jak se dostala do Řecka, když je pod sankcemi? zuřili Evropané. Jenže Navková v Řecku vůbec nebyla, video bylo pořízeno v Turecku.

Foto: Visegrád 24/Twitter

Manželka Dmitrije Peskova vyvolala videem z dovolené paniku.

Článek

Video na sociálních sítích sdílelo několik hojně sledovaných účtů, jejichž majitelé na základě hudby z filmu Řek Zorba hrající v pozadí usoudili, že se Navková vykašlala na sankce a užívá si letní dovolenou na území Evropské unie.

To byl ostatně přesně ten dojem, který manželka vrchního kremelského propagandisty podle všeho chtěla vyvolat.

Řada médií z celého světa tuto dezinformaci převzala s tím, že rodačka z ukrajinského Dnipra odcestovala na jeden z řeckých ostrovů z Turecka, kde pobývala předtím.

„Rozbíjení nádobí je součástí řeckého nočního života. Je to pro mě atrakce,“ uvedla v popisku.

U nás není, ohradilo se Řecko

Ve skutečnosti ale video nebylo pořízeno v Řecku, nýbrž v Turecku, konkrétně v taverně Manos, nedaleko letoviska Marmaris na tamní riviéře.

Podle řeckého serveru Proto Thema je v doprovodu nejmenovaného ruského oligarchy, na jehož lodi se plaví kdesi mezi Tureckem a Řeckem.

Řecké ministerstvo pro ochranu obyvatel popřelo, že by Peskovova manželka vstoupila na území Řecka.

„Taťjana Navková, manželka mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova, do Řecka nevstoupila, protože se na ni vztahuje zákaz vstupu do zemí schengenského prostoru,“ uvedlo ministerstvo v prohlášení po zveřejnění videa.

Navková video ze svého Instagramu smazala po smršti negativních komentářů, a to nejen ze strany Evropanů nebo Ukrajinců. Rusové považovali její evidentně dobrou náladu v době války za nepřijatelnou, navíc pokud ji tráví s „nepřítelem“.

Reklama

Výběr článků

Načítám