Hlavní obsah

Na Ukrajinu dojel z ČR další nákladní humanitární vlak s 84 tunami pomoci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do ukrajinského Čopu ve středu dojel další nákladní vlak Českých drah s 84 tunami humanitární pomoci. Jak o tom informovaly České dráhy, suroviny a materiál pocházejí ze sbírek na tuzemských nádražích nebo Charity ČR. Vlaky dopravce nyní vozí humanitární pomoc, evakuační vlaky pro uprchlíky z Ukrajiny jsou nadále pozastaveny, využívají proto pravidelné spoje.

Foto: Marek Baroš

Další vlak vypravený do Čopu z Bohumína přivezl humanitární pomoc.

Článek

Vlak vezl humanitární pomoc ze sbírek, pro které České dráhy vyčlenily na 63 tuzemských nádražích své pokladny nebo prostory úschoven zavazadel, dva speciální vozy dále zaplnila humanitární pomoc Charity. Část nákladu pocházela také z interních sbírek společnosti ze skupiny Českých drah a ministerstva dopravy.

Prodeje zboží na humanitární účely v e-shopech rostou

Finance

České dráhy spolu se svým nákladním dopravcem vypravili na Ukrajinu několik humanitárních spojů. Na jejich palubě byly stovky tun pomoci. Zpět do České republiky pak dopravily na 3700 žen, dětí a seniorů z válkou postižených oblastí. V současnosti jde výhradně o nákladní vlaky, zpátky už proto uprchlíky z Ukrajiny nepoveze.

Očima dobrovolníka: Poslední vlak do Čopu

Domácí

Evakuační spoje byly pozastaveny kvůli tomu že není možné slovenskou stranou zajišťovat kontrolu na vnější schengenské hranici. Uprchlíci proto nyní při cestách do ČR využívají zejména pravidelné linky ze Slovenska a Polska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám