Hlavní obsah

Drsné fotky rozstříleného nákupního centra v Kyjevě usvědčují Rusko ze lži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev, Ukrajina

V noci na pondělí ruská armáda bombardovala Podilskou čtvrť na severozápadě ukrajinského hlavního města Kyjeva. Zasaženo bylo obchodní centrum a okolní domy. Zemřelo nejméně osm lidí. Fotografie z místa ruského řádění názorně dokládají, jak lživé je oficiální tvrzení Moskvy, že „speciální vojenská operace“ na Ukrajině míří výhradně na vojenské cíle a vyhýbá se civilnímu obyvatelstvu.

BEZ KOMENTÁŘE: Následky bombardování KyjevaVideo: AP

 
Článek

V troskách pracují hasiči, záchranáři, policisté i vojáci. Snaží se zachránit rozsáhlé škody, hasí požáry a hledají lidi, kteří by mohli být schovaní pod troskami.

„Podle informací, které v tuto chvíli máme, (bylo zasaženo) několik domů a jedno z nákupních center,“ uvedl starosta Kyjeva Vitalij Kličko v neděli v noci na sociální síti Telegram.

Trosky, zima a zkáza. Ruské bomby dopadají na obydlené části Kyjeva

Válka na Ukrajině

Obchodní centrum Retroville, z kterého zbylo jen torzo, se nachází na severozápadě Kyjeva asi 13 kilometrů od sídla ukrajinského prezidenta. Bylo otevřeno 1. srpna 2020 a kromě obchodů se spotřebním zbožím se zde nacházely dva bazény, fitcentrum nebo dětské zábavní centrum. Součástí dvoupodlažního komplexu o rozloze 120 334 m² byla také kancelářská budova a parkoviště pro 3245 parkovacích míst.

Foto: retroville.ua

Obchodní centrum Retroville před bombardováním

Jedná se o další ruský útok na civilní cíle v Kyjevě. Podilská čtvrť byla ostřelovaná již minulý týden, kdy zemřel jeden člověk a několik lidí bylo zraněno.

Vše podle plánu?

Rusko přitom opakovaně proklamuje, že při „speciální vojenské operaci“, jak válku na Ukrajině nazývá, se zaměřuje pouze na vojenské cíle a těm civilním se vyhýbá.

Ruský prezident Vladimir Putin opakovaně ujistil, že ruská armáda na Ukrajině postupuje „přesně podle plánu“.

Rusko stupňuje útoky na Kyjev. Během rána udeřilo třikrát

Válka na Ukrajině

Postup ruských vojsk ke Kyjevu se zastavil, tvrdí Britové

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám