Hlavní obsah

V dětských pohádkách dobrý zpěv ocení hlavně rodiče, z falešných tónů jsou na prášky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do pořadu V českém znění zavítalo již několik dabérů, herců a zpěváků, ale je to poprvé, co je dalším hostem Richarda Wágnera hudební režisér. Ondřej Izdný je také muzikálový zpěvák a herec. Režíroval Toy Story 4, Úžasňákovi 2, Simpsonovi, Myšáka Mickeyho nebo Rychlou rotu a zahrál si v muzikálech Do naha, Starci na chmelu nebo v Pomádě.

V českém znění: Ondřej IzdnýVideo: Novinky

 
Článek
V DNEŠNÍM DÍLE SE MIMO JINÉ DOZVÍTE:
  • O vztahu k disneyovkám (2:58)
  • Když se z dabéra stává zpěvák (12:01)
  • Režírování sám sebe (22:20)
  • Záchranné akce textů (27:39)

Práce hudebního režiséra není vůbec jednoduchá, narazit lze na spoustu problémů – od castingu zpěváků po špatně otextovanou píseň. „Hudební režisér u dabingu je člověk, který má zařídit, aby v českém znění zněly písničky stejně jako v originále,“ řekl Ondřej Izdný v úvodu podcastu.

Kromě Toy Story 4 se Izdný podílel na hudební režii Hobita a Simpsonových, pohádky od Disneyho má ale nejradši. „Mám velký vztah k disneyovkám, protože jsem na tom vyrůstal,“ říká zpěvák s tím, že nazpíval znělku i do Mickeyho klubíku.

Mohlo by se zdát, že dobře nazpívat pořady pro děti je ztrátou času, protože si toho nevšimnou. „Neocení to tolik děti, ale ocení to rodiče,“ směje se Izdný s tím, že rodiče pak nemusí každé ráno poslouchat znělku, která je nazpívaná falešně.

Podle svých slov se k některým projektům dostal omylem, třeba když v pohádce Na vlásku zpíval za Vojtu Kotka. Kritiku od jiných hudebních režisérů bere dobře, těžší je, když se musí režírovat sám. „Když režíruju sám sebe, tak je to jiné. Kritiku rozhodně beru. Za mikrofonem člověk musí ztratit ego, zvládnu i to, když mě někdo režíruje špatně,“ říká Izdný.

Na celý rozhovor se podívejte na videu nebo si jej poslechněte v audiopřehrávači v úvodu článku.

Baví vás rozhovory s českými herci a dabéry? Chtěli byste před kamerou vidět některého z nich? Pak si napište o rozhovor e-mailem na adresu richard.wagner@novinky.cz a do předmětu uveďte „V českém znění“.

Rozhovory Richarda Wágnera se známými českými dabéry a herci, jejichž hlasy jsou známé někdy po celé generace.

Odebírejte pořad také na Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz a zapněte si upozornění na nové díly.

Sledujte pořad také na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Výběr článků

Načítám