Hlavní obsah

Jiří Šlégr: V Litvínově to bylo malý Nagano, Jágrův malíček zblbnul národ

Má dvě medaile z olympisjkých her, vyhrál Stanley Cup, je mistrem světa a vyhrál i českou extraligu. S tímto životopisem je Jiří Šlégr jedním z nejúspěšnějších českých hokejistů. Proč se pohádal s Ivanem Hlinkou? Kdo mu nikdy neodpustil úspěch v Naganu? Jak prožíval litvínovskou pohádku? A co bylo příčinou neúspěchu na domácím mistrovství světa v roce 2004? Podívejte se na další epizodu Dobojována, kterou moderuje Jakub Štěpánek. Poslechnout si ji můžete i v audio verzi.

Dobojováno: Jiří ŠlégrVideo: Novinky

 
Článek
Jiří Šlégr (*1971, Jihlava)
Bývalý hokejista, který svoji kariéru v tuzemské soutěži spojil zejména s Litvínovem. V roce 1990 byl draftovaný Vancouverem a v zámořské NHL strávil s přestávkami 15 let. Je členem prestižního Triple Gold Clubu, tedy je vítězem Stanley Cupu (2002), olympijských her (1998) a mistrovství světa (2005). S Litvínovem v roce 2015 vyhrál českou extraligu. Mimo sportovní život je jeho jméno spojeno i s politikou, byl poslancem či členem Rady ČT.

Chcete si poslechnout rozhovor s vaším oblíbeným sportovcem, na jehož kariéru rádi vzpomínáte? Máte k pořadu připomínky? Napište nám e-mail na adresu redakce@novinky.cz a do předmětu uveďte „DOBOJOVÁNO“. Střípky z natáčení můžete sledovat také na Instagramu.

Obsáhlé rozhovory s osobnostmi českého sportu. O cestě k úspěchu, době na vrcholu i životě po kariéře. To je sportovně-společenský podcast Dobojováno, který uvádí Lucie Černá a Jakub Štěpánek.

Naladíte každé pondělní ráno na serveru Novinky.cz, Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz.

Sledovat nás můžete i na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám