Hlavní obsah

Šárka Strachová: Po operaci mozku jsem hned věděla, že se vrátím

Na olympiádě ve Vancouveru vybojovala ve slalomu bronzovou medaili, pyšnit se může i titulem mistryně světa. Šárka Strachová (za svobodna Záhrobská) je jednou z nejúspěšnějších českých lyžařek. V roce 2012 podstoupila operaci mozku, tři roky po zákroku vybojovala další medaili na mistrovství světa. Jak dnes zvládá mateřství? Kolikrát se v zimě dostane na lyže a jak její kariéru ovlivnily zdravotní problémy? Podívejte se na další epizodu Dobojována, kterou moderuje Lucie Černá. Poslechnout si ji můžete i v audio verzi.

DOBOJOVÁNO: Bývalá lyžařka Šárka StrachováVideo: Novinky

 
Článek
Šárka Strachová (za svobodna Záhrobská) *1985, Benecko
Bývalá lyžařka, držitelka bronzové medaile z olympiády ve Vancouveru. Na mistrovství světa vybojovala ve slalomu zlato (2007), stříbro (2009) a dvakrát bronz (2005 a 2015). V letech 2009, 2010 a 2015 byla vyhlášena nejlepším lyžařem České republiky. V roce 2012 podstoupila operaci, během které jí lékaři odstranili nezhoubný útvar v oblasti hypofýzy, k lyžování se během krátké doby vrátila. Na olympiádě v Soči byla českou vlajkonoškou. Je vdaná, má dceru Emu a v současné době vede Kliniku celostní terapie a sportu.

Chcete si poslechnout rozhovor s vaším oblíbeným sportovcem, na jehož kariéru rádi vzpomínáte? Máte k pořadu připomínky? Napište nám e-mail na adresu redakce@novinky.cz a do předmětu uveďte „DOBOJOVÁNO“. Střípky z natáčení můžete sledovat také na Instagramu.

Obsáhlé rozhovory s osobnostmi českého sportu. O cestě k úspěchu, době na vrcholu i životě po kariéře. To je sportovně-společenský podcast Dobojováno, který uvádí Lucie Černá a Jakub Štěpánek.

Naladíte každé pondělní ráno na serveru Novinky.cz, Spotify, Apple Podcastech či platformě Podcasty.cz.

Sledovat nás můžete i na Instagramu.

Poslechněte si také naše další podcasty:

Reklama

Výběr článků

Načítám